Recept van Mats - Bresaola - een alternatief op carpaccio

Mooi voorgerecht - Voorgerecht - 6 personen

Bresaola - een alternatief op carpaccio
  • Zet de borden klaar.
  • Snij de bresaola flinterdun en drapeer een stuk of 8-10 plakjes op ieder bord, eventueel op een bedje van rucola of bestrooi de borden er losjes mee
  • Rasp er daarna eventueel heel dunne plakjes Parmezaanse kaas overheen
  • Leg een paar pakjes citroen op de borden of druppel er wat citroensap op
  • Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde. Klaar!

Serveertip:
Bresaola is lekker met brood. 

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Ingrediënten

paar krullen per bord Parmezanse kaas (eventueel)
1 scheutje per bord Olijfolie
1 vuistvol Rucola (eventueel)
paar plakjes of paar druppels Citroen
8-10 per persoon Zwarte peperkorrels
8-10 dunne plakjes per persoon
per 1500g
€ 80,75
1 paar per bord Pijnboompitten
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Snijmachine