Recept van Cem Özoglu - Hayadari (yoghurt-kruidensaus)

Uit de Turkse keuken - Bijgerecht - 4 personen

Hayadari (yoghurt-kruidensaus)

Heerlijk bij shoarma en falafel (klik voor recept).
De bestanddelen van deze heerlijke dip van Turkse origine, die op een fatsoenlijke meze (klik voor meer informatie) niet mag ontbreken, verschillen. Zo doet de ene Turkse kok er dille in en de andere munt. De ene feta en de andere niet. Wij hebben deze gemaakt. Proef zelf en varieer naar eigen smaak. Hoe dan ook heerlijk!

Ingrediënten

200 ml Turkse Yoghurt (10% vet)
2 el. Vers gehakte dille
2 el. Vers gehakte koriander
2 el. Vers gehakte peterselie
naar smaak Grof zout
1 tn. Knoflook
1 Limoensap

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Knoflookpers

Stap voor stap

Hayadari (yoghurt-kruidensaus)

Hak de kruiden.

Hayadari (yoghurt-kruidensaus)
  • Doe ze in een kom
  • Voeg limoensap toe (citroensap kan ook)
  • Pers de knoflook erbij

Hayadari (yoghurt-kruidensaus)

Voeg de yoghurt toe.

Hayadari (yoghurt-kruidensaus)

meng goed door elkaar en breng op smaak met zout. Klaar!