Recept van Yvonne - Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Een recept uit de Apennijnen - Risotto - 4 personen

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Heerlijk! Een prachtige risotto die u kunt maken op basis van een Italiaanse salsiccia, maar ook met een Nederlandse saucijs of verse worst. De ene keer zal hij wat hoger op smaak zijn, de andere keer zal hij wat vlakker uitkomen maar zeker niet minder lekker. Het originele recept kom uit de Apennijnen; het is populai rons L'Aquila, Amatrice, Antrodoco enz.  Probeer, combineer en vind uw eigen draai!

.

.

.

.

.

amatrice

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
€ 3,75
4 stuk(s)
€ 1,45
400 gram
€ 24,95
4 stuk(s)
€ 1,10
400 gram
€ 19,20
4 stuk(s)
€ 1,30
400 gram
per 270g
€ 2,45

Maak een keuze:

+/- 1 liter Runderbouillon (klik voor recept)
.+/- 1 liter Kippenbouillon (klik voor recept)

En verder:

350 gram
€ 4,60
25 gram Parmezaanse kaas
1 Middelgrote ui of sjalot
50 gram Boter
150 ml Droge witte wijn
naar behoeven Rozemarijn
naar behoeven Salie
naar behoeven Knoflook
naar behoeven Tijm
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte

Stap voor stap

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Snij de saucijzen in stukjes.

NB. Op deze afbeelding ziet u de salsiccia. De volgende afbeeldingen zijn gemaakt met een Hollandse varkenssaucijs.

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Stoof de saucijs met de fijn gesnipperde ui, de hele knoflook (1 teentje) en de kruiden in de helft van de boter en wat olie. Verwijder de kruiden en de knoflook. Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft. Voeg nu de rijst toe. Laat hem al roerend even op smaak komen.

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje bouillon toevoegen om de risotto smeuïg te houden. 

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Als de rijst gaar is de rest van de boter er doorheen spatelen. Klaar!

Serveertip

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Dit gerecht wordt vaak geserveerd met geraspte harde kaas zoals Parmigiano of Grana Padano.

Wijntip

Risotto met verse worst - Risotto con salsiccia

Herbij smaakt een huisgemaakte wijn van een willekeurige boer uit de buurt natuurlijk het lekkerst....maar kom er maar eens aan. Om een klein beetje in de buurt te komen raden wij een Bardolino uit de Veneto aan: lekker fruitig, niet te koppig.