Recept van Awee ter Horst - Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Gemarineerd met Imperial Stout - Hoofdgerecht - 2 personen

Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Dit is 'm: het originele recept dat speciaal is ontworpen voor de actie "Berghoeve - Meerdanvlees". Een prachtige smaakbeleving, gebaseerd op het meest exclusieve bier van het Twentse platteland, de lekkerste spareribs van Twente en prachtige boekweithoning.
De belangrijkste ingrediënten, namelijk het vlees, het bier, de kruiden en de honing, kunt u in een keer bestellen op onze site (klik op de link). U hoeft alleen nog maar wat groente, wat water, en wat kookplezier toe te voegen. Geniet! 

beer 'n honey recept

Downloaden

Ingrediënten

1 stuk(s)
€ 29,45

En dat houdt in (Klik voor meer info):

. Twee spareribs dun meerdanvlees
. Een flesje 'Zwarte Snorre'
. Twee flesjes Berghoeve 'Klabats!'
. Een potje kruiden van meerdanvlees.nl
. Een potje boekweithoning 'De Werkbij'

Verder heeft u nodig:

1 Middelgrote rode ui
3 stengels Bleekselderij
1 takje Tijm
2 bl. Laurier
2 tn. Knoflook
naar behoeven Zout en peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Zilverpapier

Stap voor stap

Koken

Twee spareribs

Leg de spareribs met:

ui in kwarten

 1 ui in kwarten

bleekslederij_stengelx3_gehakt_square

3 stengels bleekselderij in grove stukken

knoflookx2_square.jpg

twee teentjes knoflook

grof_zout_peperkorrel_square.jpg

wat zout, wat peperkorrels

zwarte_snorre_2_vierkant.jpg

pan_sparerib_bier_gieten_square.jpg

en 1/2 flesje Berghoeve “Zwarte Snorre” in een grote pan. 

pan_spareribs_vloeistof_square.jpg

Opvullen met water tot alles bijna onder staat.

clock_90.jpg

90 minuten koken op zacht vuur

Marineren

sparerib_gekookt_ovenschaal_square

Spareribs in een ovenschaal leggen.

Boekweithoning

 Marinade maken van 1 potje boekweithoning

meerdanvlees_kruidenmix

 3 flinke tl. vleeskruiden

citroensap

twee eetlepels citroensap

zwarte_snorre_2_vierkant.jpg

en de tweede helft van de Berghoeve "Zwarte Snorre".

marinade_gieten

Marinade over de spareribs gieten

clock_180

3 uur marineren in de koelkast.
Om de 30 minuten spareribs draaien.

Stoven

Marinade

Spareribs inpakken: per streng 3 el. marinade toevoegen

Ingepakte spareribs

 en met dubbel aluminiumfolie waterdicht inwikkelen. 

30 minuten

 Op een hete grill leggen en 20-30 minuten garen.

Spareribs uitpakken

Van de grill halen, uit de folie halen,

Spareribs afgrillen

door midden snijden en afbakken tot mooi bruin en lekker krokant. 

Klabats!

 Spareribs serveren met een kelderkoel flesje Berghoeve “Klabats!” (12-14°C) . 

final cut

 Niks meer aan doen.