Recept van Awee ter Horst - Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Gemarineerd met Stout - Hoofdgerecht - 2 personen

Beer ‘n Honey BBQ-RIBS

Dit is 'm: het originele recept dat speciaal is ontworpen voor  Meerdanvlees. Een prachtige smaakbeleving, gebaseerd donker bier , de lekkerste spareribs van Twente en prachtige boekweithoning. Geniet! 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 800g
€ 4,25
1 stuk(s)
per 600g
€ 6,20

Verder heeft u nodig:

1 stuk(s)
€ 1,30
2 x 300 ml Donker bier
100 ml (Boekweit)honing
1 Middelgrote rode ui
3 stengels Bleekselderij
1 takje Tijm
2 bl. Laurier
naar behoeven Zout en peper
2 tn. Knoflook
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Zilverpapier

Stap voor stap

Koken

Twee spareribs

Leg de spareribs met:

ui in kwarten

 1 ui in kwarten

bleekslederij_stengelx3_gehakt_square

3 stengels bleekselderij in grove stukken

knoflookx2_square.jpg

twee teentjes knoflook

grof_zout_peperkorrel_square.jpg

wat zout, wat peperkorrels

zwarte_snorre_2_vierkant.jpg

150 ml donker bier (Guinness bijvoorbeeld)

pan_sparerib_bier_gieten_square.jpg

 in een grote pan. 

pan_spareribs_vloeistof_square.jpg

Opvullen met water tot alles bijna onder staat.

clock_90.jpg

90 minuten koken op zacht vuur

Marineren

sparerib_gekookt_ovenschaal_square

Spareribs in een ovenschaal leggen.

Boekweithoning

 Marinade maken van 1 potje boekweithoning

meerdanvlees_kruidenmix

 3 flinke tl. vleeskruiden

citroensap

twee eetlepels citroensap

guinness

en weer 150 ml donker bier.

marinade_gieten

Marinade over de spareribs gieten

clock_180

3 uur marineren in de koelkast.
Om de 30 minuten spareribs draaien.

Stoven

Marinade

Spareribs inpakken: per streng 3 el. marinade toevoegen

Ingepakte spareribs

 en met dubbel aluminiumfolie waterdicht inwikkelen. 

30 minuten

 Op een hete grill leggen en 20-30 minuten garen.

Spareribs uitpakken

Van de grill halen, uit de folie halen,

Spareribs afgrillen

door midden snijden en afbakken tot mooi bruin en lekker krokant. 

Guinness

 Spareribs serveren met...donker bier:)

final cut

 Niks meer aan doen.