Recept van Awee ter Horst - Beer ‘n Honey BBQ-RIBS
Gemarineerd met Stout - Hoofdgerecht - 2 personen

Dit is 'm: het originele recept dat speciaal is ontworpen voor Meerdanvlees. Een prachtige smaakbeleving, gebaseerd donker bier , de lekkerste spareribs van Twente en prachtige boekweithoning. Geniet!
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
1 stuk(s) |
per 800g
|
€ 8,00 | |
1 stuk(s) |
per 600g
|
€ 6,20 | |
Verder heeft u nodig: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
2 x 300 ml | Donker bier | ||
100 ml | (Boekweit)honing | ||
1 | Middelgrote rode ui | ||
3 stengels | Bleekselderij | ||
1 takje | Tijm | ||
2 bl. | Laurier | ||
naar behoeven | Zout en peper | ||
2 tn. | Knoflook | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Ovenschaal | |||
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Zilverpapier |
Stap voor stap
Koken
Leg de spareribs met: |
1 ui in kwarten |
3 stengels bleekselderij in grove stukken |
twee teentjes knoflook |
wat zout, wat peperkorrels |
150 ml donker bier (Guinness bijvoorbeeld) |
in een grote pan. |
Opvullen met water tot alles bijna onder staat. |
90 minuten koken op zacht vuur |
Marineren
Spareribs in een ovenschaal leggen. |
Marinade maken van 1 potje boekweithoning |
3 flinke tl. vleeskruiden |
twee eetlepels citroensap |
en weer 150 ml donker bier. |
Marinade over de spareribs gieten. |
3 uur marineren in de koelkast. |
Stoven
Spareribs inpakken: per streng 3 el. marinade toevoegen |
en met dubbel aluminiumfolie waterdicht inwikkelen. |
Op een hete grill leggen en 20-30 minuten garen. |
Van de grill halen, uit de folie halen, |
door midden snijden en afbakken tot mooi bruin en lekker krokant. |
Spareribs serveren met...donker bier:) |
Niks meer aan doen. |