Recept van Awee ter Horst - Speklap en Vegan shrimpz uit de houtoven
met ovenaardappel en Blue d'Auvergne-kaas - Hoofdgerecht - 4 personen

Wat een idiote combinatie. Vegan shrimpz en speklap. Het ene is "nogal vegan" is en het andere "nogal helemaal niet".... Maar qua smaak bleken ze precies bij elkaar te passen en bovendien - dit is wat ik had liggen in de diepvries:)
Bereiding shrimpz en speklapjes:
- Stook de houtoven op tot zo'n 200 graden
- Leg de speklappen op een aardewerken bord
- Laat wat ruimte vrij voor een takje peterselie en leg daar de vegan shrimpz op
- Besprenkel met wat olijfolie en plaats in de oven
- Bak in zo'n 15-20 minuten gaar en goudbruin. Bedruip de shrimpz af en toe met het vet dat vrijkomt uit de speklapjes
Bereiding ovenaardappel:
- Stook de houtoven op tot zo'n 200 graden
- Snij de aardappels in partjes, met schil
- Doe een klont boter in een aardwerken schaaltje
- Leg daar de aardappelpartjes in
- Snij de Bleu d'Auvergne in kleine blokjes
- Breng de aardappel op smaak met wat zout (vergeet niet dat de kaas ook zout bevat)
- Strooi de kaasblikjes over de aardappel
- Plaats in een iets minder hete plaats in de oven en stoof 30-40 minuten tot de aardappel gaar is
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 100g
|
€ 1,65 | |
20 gram | Bleu d'Auvergne | ||
40 gram | Roomboter | ||
2 grote | Vastkokende aardappel | ||
1 takje | Peterselie | ||
1 | Zout | ||
Stuk of 20 | Vegan shrimpz | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Houtoven |