Recept van Tante Galya - Gepofte appel uit de houtoven

Bijgerecht - 2 personen

Gepofte appel uit de houtoven

Heerlijk als warm of koud dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan - als die erop zitten - die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw dessert)... Dit is zo'n typisch gerecht waar de natuur zelf het werk doet: geen suiker, geen extra kruiden, geen kaneel, geen tierelantijnen - gewoon puur genieten van een puur product, bereid op een natuurlijke manier!

Ingrediënten

50 gram Boter
2 Jonagold

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gorshochek
Houtoven

Stap voor stap

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Gepofte appel uit de houtoven
  • Stook uw houtoven op tot 150 graden
  • Was de appels en droog ze af
  • Leg ze met klokhuis en schil in vuurvaste potjes met deksel (gorshochek)

 

Gepofte appel uit de houtoven

Voeg per potje 25 gram boter toe.

Gepofte appel uit de houtoven

Sluit de potjes af.

Gepofte appel uit de houtoven
  • Zet de potjes in de oven
  • Laat ze 30-45 minuten garen
  • Serveer de potjes lauwwarm of koud met een lange lepel. Klaar!