Recept van Tante Galya - Gepofte appel uit de houtoven
Bijgerecht - 2 personen

Heerlijk als warm of koud dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan - als die erop zitten - die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw dessert)... Dit is zo'n typisch gerecht waar de natuur zelf het werk doet: geen suiker, geen extra kruiden, geen kaneel, geen tierelantijnen - gewoon puur genieten van een puur product, bereid op een natuurlijke manier!
Stap voor stap
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

- Stook uw houtoven op tot 150 graden
- Was de appels en droog ze af
- Leg ze met klokhuis en schil in vuurvaste potjes met deksel (gorshochek)

Voeg per potje 25 gram boter toe.

Sluit de potjes af.

- Zet de potjes in de oven
- Laat ze 30-45 minuten garen
- Serveer de potjes lauwwarm of koud met een lange lepel. Klaar!