Recept van Françoise Pétrifiant - Mosselen ''à la crème'

Een van de lekkerste mosselrecepten - Hoofdgerecht - 4 personen

Mosselen ''à la crème'

Een heerlijk mosselrecept uit de Franse keuken. 

Ingrediënten

3-4 takjes Platte peterselie
90 gram Gezouten boter
350 ml Droge witte wijn
2 stuk(s)
€ 18,35
2 Tomaat
8 Sjalotten
1 hele, kleine Knoflook
40 gram Maizena
400 gram Crème fraîche
1 scheutje Olijfolie
1 takje Tijm
3 bl. Laurier
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Puntzeef
Kaasdoek

Stap voor stap

Voorbereiding

Mosselen ''à la crème'

Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken. Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.

mossel die niet meer sluit

Bereiding

Mosselen ''à la crème'

Hak de sjalot, snij de tomaten in schijfjes  en zet de overige ingrediënten klaar

Mosselen ''à la crème'
  • Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan
  • Voeg de tijm, peterselie, sjalot, wijn,  tomaat en laurier toe aan de olie
  • Schep even om

Mosselen ''à la crème'
  • Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe
  • Schep voorzichtig om tot alle mosselen open zijn

Mosselen ''à la crème'

Verwijderen de mosselen met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk vocht achter in de pan.

Mosselen ''à la crème'

Laat het kookvocht reduceren (indampen) tot de helft.

Mosselen ''à la crème'

Filter het vocht in een puntzeef door een kaasdoek of keukenpapier om al het zand dat eventueel in de mosselen zat eruit te halen.

Mosselen ''à la crème'

Hak de knoflook en de rest van de peterselie niet al te fijn.

Mosselen ''à la crème'

Doe de boter in een pan en stoof de peterselie en de koflook hier een minuutje of 3 in.

Mosselen ''à la crème'

Voeg de Maizena toe. Laat 2 minuten zacht koken en binden.

Mosselen ''à la crème'
  • Voeg nu het gereduceerde kookvocht toe, samen met de crème fraîche
  • Roer tot een gladde saus

Mosselen ''à la crème'

Voeg de saus bij de mosselen.

Mosselen ''à la crème'

Schep alles goed maar voorzichtig door elkaar.

Mosselen ''à la crème'

Sluit de pan met een deksel en laat de mosselen op een zacht pitje 5 minuten op temperatuur komen.

Mosselen ''à la crème'

Klaar!