Recept van Meerdanvlees - Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven
'Sformato al forno di legna con cavolo nero e pancetta' - Hoofdgerecht - 6 personen

Weer een leuk receptje voor de houtoven. Kan natuurlijk ook in de gewone oven maar die extra rooksmaak...die doet toch wel wat me je...
Ingrediënten
100 gram | Palmkool, gesneden | ||
2 | Puntpaprika's in plakjes | ||
100 gram | Kastanjechampignons in plakjes | ||
150 gram | Broccoli, in roosjes | ||
4 | Bosuien, in ringen | ||
150 gram | Bloemkool, in roosjes | ||
450-500 gram in plakken van 0,5cm |
per 1300g
|
€ 35,60 | |
naar behoeven | Zout en peper uit de molen | ||
naar behoeven | Boter voor het invetten van de schaal | ||
400 gram | Vastkokende aardappel, in partjes | ||
2 | Courgettes, in halve schijfjes | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Houtoven | |||
Ovenschaal | |||
Aluminiumfolie |
Stap voor stap

- Stook de oven op tot 180 graden
- Beboter een vuurvaste ovenschaal en leg er een bodempje in van reepjes pancetta

Voeg de aardappelpartjes toe en een klein beetje zout.

Doe nu de courgetteschijfjes in de vorm.

Daarna de paprika en de bloemkool.

- Vermeng alle andere groenten en breng ze op smaak met zout en peper (let op: overdrijf niet met zout want de pancetta is ook zout van zichzelf)
- Leg de groenten en de champignons in de vuurvaste schaal

Bedek de schaal volledig met dikke plakken pancetta

- Bedek de schaal met 2 lagen zilverpapier
- Plaats in de oven en laat 3-4 uur garen tot alles volledig gaar is
- Stook de oven op het laatst nog even op, haal het zilverpapier van de schaal en laat de pancetta een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Klaar!