Recept van Meerdanvlees - Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

'Sformato al forno di legna con cavolo nero e pancetta' - Hoofdgerecht - 6 personen

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

Weer een leuk receptje voor de houtoven. Kan natuurlijk ook in de gewone oven maar die extra rooksmaak...die doet toch wel wat me je...

Ingrediënten

100 gram Palmkool, gesneden
2 Puntpaprika's in plakjes
100 gram Kastanjechampignons in plakjes
150 gram Broccoli, in roosjes
4 Bosuien, in ringen
150 gram Bloemkool, in roosjes
450-500 gram in plakken van 0,5cm
per 1300g
€ 35,60
naar behoeven Zout en peper uit de molen
naar behoeven Boter voor het invetten van de schaal
400 gram Vastkokende aardappel, in partjes
2 Courgettes, in halve schijfjes
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Houtoven
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Stap voor stap

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven
  • Stook de oven op tot 180 graden
  • Beboter een vuurvaste ovenschaal en leg er een bodempje in van reepjes pancetta

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

Voeg de aardappelpartjes toe en een klein beetje zout.

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

Doe nu de courgetteschijfjes in de vorm.

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

Daarna de paprika en de bloemkool.

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven
  • Vermeng alle andere groenten en breng ze op smaak met zout en peper (let op: overdrijf niet met zout want de pancetta is ook zout van zichzelf)
  • Leg de groenten en de champignons in de vuurvaste schaal

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven

Bedek de schaal volledig met dikke plakken pancetta

Ovenschotel met palmkool en pancetta uit de houtoven
  • Bedek de schaal met 2 lagen zilverpapier
  • Plaats in de oven en laat 3-4 uur garen tot alles volledig gaar is
  • Stook de oven op het laatst nog even op, haal het zilverpapier van de schaal en laat de pancetta een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Klaar!