Recept van Meerdanvlees - Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven

Met heerlijke béchamelsaus - Hoofdgerecht - 8-10 personen

Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven

Houtoven. Tja, wie heeft er nou een? Nou, dat valt best mee. En trouwens - dit recept kan ook prima in een gewone oven.

Ingrediënten

400 gram Broccolirijst
400 gram Bloemkoolrijst
1000 ml Béchamelsaus, klik voor recept
naar behoeven Zout en peper uit de molen
naar behoeven Boter voor het invetten van de schaal

Maak een keuze:

8 stuk(s)
€ 1,30
8 stuk(s)
€ 1,50
8 stuks
€ 23,85
8 stuks
€ 25,60
8 stuk(s)
€ 1,50
3 stuk(s)
per 270g
€ 3,15
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Houtoven
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Stap voor stap

Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven
    • Stook de oven op tot 200 graden
    • Beboter een ovenvaste schaal
    • Leg de bloemkool- en broccolirijst in lagen in de schaal
    • Haal de vulling van de verse worst of saucijzen uit de velletjes
    • Strijk de vulling uit over de hele schaal
    • Plaats in de oven

Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven
  • Maak een béchamelsaus zoals aangegeven in het recept
  • Wanneer de vulling een mooie bruine kleur heeft gekregen, het geheel overgieten met flink wat béchamelsaus

Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven
  • Terugplaatsen in de oven
  • Oventemperatuur iets terug laten lopen tot zo'n 160 graden
  • Plaats in de oven

Ovenschotel saucijs broccoli bloemkool uit de houtoven
  • en laat 45-60 minuten garen
  • Bedek de schaal eventueel met zilverpapier als het te hard gaat