Recept van Matis Mirousakis - Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

'á la Grecque' - Hoofgerecht - 6-8 personen

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Lam combineert perfect met honing, tijm en rozemarijn. Maak zelf een prachtige marinade en grill de racks tot perfectie. Heerlijk met melanzane alla parmigiana en met peperonata!

parmigiana_melanzane_

peperonata

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 650g
€ 37,55
1 stuk(s)
per 800g
€ 33,15

En verder:

100ml Olijfolie
3 tenen Knoflook
2 Citroensap
3 takjes Munt
flink wat Zwarte peper
naar smaak Zout
2 takjes Rozemarijn
1,5 el. Tomatenpuree, geblust (klik voor aanwijzingen)
2 takjes Tijm
2 el. Honing
1 tl. Paprikapoeder
2 Citroenzest
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Staafmixer
Huishoudfolie
Ovenschaal
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer

Stap voor stap

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Maak een mengsel van de kruiden, de honing, de tomatenpuree, de olijfolie, de zest en het citroensap.

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Vergeet niet de tijm en de rozemarijn eerst te ritsen. De stengels zijn te hard om te verwerken. Mix alles goed met een staafmixer...

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

...tot een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

 

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Wrijf daar de lamsracks mee in.

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Sluit de lamsracks met de marinade af in een container, huishoudfolie of vacuümzak en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn
  • Haal de racks minstens 30 minuten voor het braden uit de koeling
  • Steek de barbecue aan op matig vuur
  • Haal de racks uit de verpakking en schroei ze snel dicht aan alle kanten

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Verleg de racks naar een iets minder heet plekje op de grill en gaar ze zo'n 30 minuutjes tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van rond de 53 graden.

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Vergeet de achter- en zijkantjes niet.

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn

Gebruik de marinade om de racks af en toe te basten (insmeren).

Lamsrack van de grill met honing, citroen en rozemarijn
  • Haal de racks van de grill en laat ze 5 minuten bedaren. Klaar!
  • Serveer, bijvoorbeeld (zie foto) met gestoofde zoete aardappel, melanzane alla parmigiana (zie recept) en peperonata (zie recept).