Recept van Mikis Mitrofanos - Feta uit de houtoven
Hoofgerecht - 2 personen

Ingrediënten
100ml | Olijfolie | ||
3 tenen | Knoflook | ||
naar smaak | Zout | ||
200 gram | Feta | ||
2-3 | Trostomaten | ||
50 gram | Rode ui | ||
20 gram | Zwarte rijpe olijven |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Ovenschaal | |||
Houtoven | |||
Oven | |||
Snijmachine |
Stap voor stap

Ingrediënten klaar? Steek de oven aan op 180 graden.

Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met flinterdun gesneden trostomaat. Als u heeft, gebruik uw snijmachine.

De volgende laag zijn de uiringen. Ook deze flinterdun gesneden.

Dan mag de feta er in zijn geheel op.

- Leg de ontpitte olijven erbij
- Daarna de verse oreganoblaadjes
- Giet nu de olie over de ovenschaal

Lekker smeuïg allemaal, klaar voor de oven.

- Zet op 180 graden in de oven
- Laat een uur stoven. Klaar!

Dit is wat u te zien krijgt - een heerlijk kaasje, licht gekleurd aan de buitenkant, boterzacht binnenin, vergezeld door een fantastisch stoofpotje van tomaat. Serveer met wat stokbrood. De koning te rijk!