Recept van Mikis Mitrofanos - Feta uit de houtoven

Hoofgerecht - 2 personen

Feta uit de houtoven

Ingrediënten

100ml Olijfolie
3 tenen Knoflook
naar smaak Zout
200 gram Feta
2-3 Trostomaten
50 gram Rode ui
20 gram Zwarte rijpe olijven

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal
Houtoven
Oven
Snijmachine

Stap voor stap

Feta uit de houtoven

Ingrediënten klaar? Steek de oven aan op 180 graden.

Feta uit de houtoven

Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met flinterdun gesneden trostomaat. Als u heeft, gebruik uw snijmachine.

Feta uit de houtoven

De volgende laag zijn de uiringen. Ook deze flinterdun gesneden.

Feta uit de houtoven

Dan mag de feta er in zijn geheel op.

 

Feta uit de houtoven
  • Leg de ontpitte olijven erbij
  • Daarna de verse oreganoblaadjes
  • Giet nu de olie over de ovenschaal

Feta uit de houtoven

Lekker smeuïg allemaal, klaar voor de oven.

Feta uit de houtoven
  • Zet op 180 graden in de oven
  • Laat een uur stoven. Klaar!

Feta uit de houtoven

Dit is wat u te zien krijgt - een heerlijk kaasje, licht gekleurd aan de buitenkant, boterzacht binnenin, vergezeld door een fantastisch stoofpotje van tomaat. Serveer met wat stokbrood. De koning te rijk!