Recept van Therèse van Schoor - Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel

Simpel en snel - Barbecuerecept - 4 personen

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,20
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,60

En verder:

naar smaak Zout & peper uit de molen
1 Zeebanaan
1 Nieuwe aardappels in de schil
1 Pompoen
1 Paprika (rode)
1 Peterselie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat
Barbecuegereedschap
Vleespen

Stap voor stap

Kook de selderij

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel

Rits de zeebanaan. De stengels (strengen) zijn taai, die willen we niet op ons bord.

Zalm prepareren

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel

Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie. Gebruikt u zalmmoten (steaks), zet ze dan even vast met een of meer vleespennen of tandenstokers indien nodig om een egale dikte aan te kunnen houden.

Op de grill

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel
  • Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn en snij ze overlangs doormidden
  • Smeer de snijkant in met olijfolie en grill ze een minuut of 2 voor op de grill
  • Zet wat water op en breng aan de kook (voor de zeebanaan, straks)
  • Voeg nu de zalmmoten of -steak toe
  • Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant voor de variant zonder huid, langer aan de huidkant voor de variant met huid
  • Zet wat water op en breng aan de kook (voor de zeebanaan, straks)

Serveertip

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel

Breng eventueel nog wat hoger op smaak met wat grof zeezout.

Serveertip:

Zalmsteak of -filet van de grill met zeebanaan en gegrilde aardappel
  • Blancheer de zeebanaan door ze even in het hete water te dompelen en meteen af te gieten
  • Leg de zalm op de borden
  • Daaroverheen de zeebanaan
  • Leg de gegrilde aardappels erbij en garneer deze af met wat gehakte peterselie
  • Versier het bord met een mooie rauwe brunoise (klik voor advies) met wat kleurtjes. Pompoen en paprika doen het goed