Recept van Lars te Wierik - Tagliatelle met cantharellen

Tagliatelle ai finferli - Voor- of hoofdgerecht - 4 personen

Tagliatelle met cantharellen

Finferli heten ze in Italië, een verbastering van het Duitse Pfifferlinge. Niet vreemd, want ze zijn ook het bekendst in het Duitstalige deel van het land - Sud-Tirol. 

Ingrediënten

100+25 gram Boter
naar behoeven Zout
250 gram Cantharellen
1 Sjalot
400 gram Eigengemaakte tagliatelle (klik voor recept)
100 gram
per 1500g
€ 23,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet
Paddestoelenborstel
Pastamachine

Stap voor stap

Voorbereiding

Tagliatelle met cantharellen

Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddenstoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone tandenborstel kan ook.

Tagliatelle met cantharellen

Snij de sjalot.

Pasta koken

Tagliatelle met cantharellen
  • Zet de sjalot aan met flink wat boter boter tot deze glazig is
  • Voeg nu het in reepjes gesneden gerookt spek toe

Afgieten, mengen, opdienen

Tagliatelle met cantharellen
      • Sauteer de paddestoelen apart in wat hete boter tot ze mooi heet zijn
      • Breng op smaak met zout

      Wijntip

      Tagliatelle met cantharellen
      • Giet de room bij de ui met spekjes
      • Reduceer tot de room mooi lobbig is

      Tagliatelle met cantharellen

      Voeg nu de gesauteerde cantharellen erbij.

      Tagliatelle met cantharellen

      Maak ondertussen de pasta zoals aangegeven in ons recept. Kopen kan natuurlijk ook.

      Tagliatelle met cantharellen

      Kook de tagliatelle. Eigengemaakte moeten zo'n 4 minuten hebben.

      Tagliatelle met cantharellen
      • Giet ze af en voeg ze bij de saus
      • Spatel goed om. Klaar!

      Serveertip:

      Tagliatelle met cantharellen

      Cantharellen in roomsaus combineren - vraag niet waarom - perfect met dille. Echt het proberen waard!

      Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant