Recept van Matsu Hishimoto - Saus voor sashimi

Japanse lekkernij - Voorgerecht of hoofdgerecht - 1 portie voor 4 personen

Saus voor sashimi
  • Snij de Spaanse peper in ringetjes of sliertjes. Niet te veel als u niet van erg scherp houdt
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom
  • Kluts met een garde tot de suiker volledig is opgelost
  • Giet door een zeef om de gember en de Spaanse peper met zaadjes weer uit de saus te filteren. Klaar!

Ingrediënten

1 el. Mirin
sap van 1 Limoen (lime)
3 el. Kikkoman
1/2 el. Basterdsuiker
1 kleine Rode peper
1/2 el. Sesamolie
1/2 el. Versgeraspte gember

Lekker bij:

1 stuk(s)
€ 11,55
recept Tonijnloin tataki
2 stuk(s)
per 200g
€ 12,85
1 stuk(s)
€ 14,75
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,75
1 stuk(s)
per 1400g
€ 36,30
1 stuk(s)
per 1000g
€ 44,15
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zeef
Garde