Recept van Hakimoto san - Sashimi van zeeduivel
Lekker Japans - Voor- of hoofdgerecht - 4 personen

Sashimi (Japans: 刺身) is verse, rauwe vis en schelpdieren (rauw rood vlees kan ook) die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden. Men eet het met sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu (klik voor recept). Het grote verschil met sushi (klik voor recept) is dat sashimi zonder rijst is. Sashimi kan gemaakt orden van allerlei zeevissen en zeeschelpdieren. Zoetwatervissen zijn er niet geschikt voor vanwege het gevaar voor parasieten.
Ingrediënten
400 gram | Zeeduivelfilet | ||
200 ml | Saus voor sashimi (klik voor recept) | ||
Eventueel: |
|||
1 | Kikkoman | ||
1 | Wasabi | ||
100 gram | Chuka Wakame (volg recept) |
Stap voor stap

- Pak een mooie moot zeeduivelfilet
- Maak de sashimisaus (volg het recept)
- Snij de filet in mooie dunne plakjes
- Dresseer deze op een gekoeld bord
- Serveer met de saus en eventueel wat chuka wakame en wasabi. Klaar!