Recept van Tullio de Sora Lella - Trenette met rode biet en peperoncino

Trenette alla bietola rossa - Pastagerecht - 4 personen

Trenette met rode biet en peperoncino

U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.

Ingrediënten

400 gram Trenette (of linguine)
naar behoeven Zout
2-3 Gekookte rode bieten
3-4 Walnoten
1 tn. Knoflook
1 el. Gehakte sjalot
1 Gedroogd Spaans pepertje
scheutje
€ 35,10
Naar smaak Parmezaanse kaas
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet
Rasp

Stap voor stap

Trenette met rode biet en peperoncino
  • Schil de gekookte bieten
  • Snij ze parmentier (klik voor advies)
  • Hak de sjalot en gebruik 1 el.
  • Hak de knoflookteen heel fijn
  • Hak de walnoten wat aan de grove kant

Trenette met rode biet en peperoncino

Doe een scheutje olijfolie in een pan.

Trenette met rode biet en peperoncino
  • Laat de olie warm (niet te heet) worden
  • Laat hierin de ui, de knoflook en de walnoot glazig worden
  • Voeg nu de blokjes biet en het pepertje toe en breng op temperatuur
  • Breng op smaak met wat zout

Trenette met rode biet en peperoncino

Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze "al dente" (beetgaar) is.

Trenette met rode biet en peperoncino

Giet de pasta af en bewaar een beetje "acqua della pasta" (kookvocht) voor het geval dat de pastaschotel iets te droog uitvalt.

Trenette met rode biet en peperoncino
  • Verwijder het pepertje
  • Voeg de pasta bij het bietenmengsel
  • Roer goed door elkaar
  • Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant