Recept van Sam Mrakadi - Lam kefta gehaktbrood

Een Libanese lekkernij - Hoofdgerecht - 4 personen

Lam kefta gehaktbrood

Köfte, kofta, kéftes, noem het hoe je wilt. In de Arabische, Perzische, Turkse en Griekse keukens komen heel wat gerechten voor op basis van gehakt en verfijnde kruidenmengsels. Zo ook dit Libanese gehaktbrood. Prachtig te combineren met khiar bi labane, komkommersalade met yoghurt (klik voor recept)

Ingrediënten

Maak een keuze:

500 gram Zelf gedraaid lamsgehakt (Klik voor recept)
500 gram
per 1000g
€ 20,75

En verder:

1/2 Sjalot
150 ml
€ 35,10
1 tn. Knoflook
2 eieren
1/2 tl. Gemalen korianderzaad
1/2 tl. Gemalen komijn
naar smaak Zout
1/2 tl. Mahlep
1/2 tl. Sumak (somak)
100 gram Georgische lavash (of oud brood)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen
Hakmolen

Stap voor stap

Lam kefta gehaktbrood
  • Hak de knoflook, de sjalot en het brood zo fijn als u kunt, in een vijzel of in een hakmolen
  • Voeg de specerijen en het zout toe
  • vermeng met het gemalen vlees tot een samenhangend geheel
  • Vorm een schijf van ongeveer 3 cm hoogte

Lam kefta gehaktbrood

Giet olijfolie in de pan en verhit tot matig heet (120-140 graden)

Lam kefta gehaktbrood

Laat de schijf in de olie glijden en bak 7 minuten aan 1 kant.

Lam kefta gehaktbrood

Draai om en herhaal.

Lam kefta gehaktbrood

Haal het gehaktbrood uit de pan en laat het 5 minuten rusten.

Lam kefta gehaktbrood

Snij het in 1-persoonsporties en serveer, bijvoorbeeld met Turks brood, komkommersalade en wat couscous of bulgur. Klaar!