Recept van Jacques Tournier - Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Biefstukreepjes. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!

vleesmes

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 500g
€ 11,50
voldoende Geklaarde boter (klik voor recept)

Garnituur (bijvoorbeeld):

150 gram p.p. Aardappelpuree (klik voor recept)
100 gram p.p. Haricot vert

Saus:

paar klontjes IJskoude boter
1 stuk(s)
€ 1,30
100 ml Rode wijn
4 el. Room
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan

Stap voor stap

Vlees kruiden

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Kruid het vlees met peper en zout of onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix .

Sauteren

Biefstukreepjes in rodewijnsaus
  • Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan
  • Laat goed heet worden

Afgaren en narijpen

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

Bak de reepjes op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende. 

Saus

Biefstukreepjes in rodewijnsaus
  • Blus af met de rode wijn
  • Verwijder direct daarna het vlees
  • Houd apart 

Biefstukreepjes in rodewijnsaus

    • Laat de wijn bijna volledig verdampen
    • Voeg de room toe
    • Breng aan de kook en laat eventjes wat indikken

    Serveertip

    Biefstukreepjes in rodewijnsaus

    Voeg een klontje boter toe en meng goed door elkaar om de saus mooi te laten glanzen. Klaar!

    Serveertip

    Biefstukreepjes in rodewijnsaus

    Serveer met een in de schil gekookte aardappel (zie afbeelding) of een mooie aardappelpuree (zie recept in de ingrediëntenlijst)  en haricots verts.

    Biefstukreepjes in rodewijnsaus

    Een mooi glas volle rode wijn. Een Syrah, bijvoorbeeld.