Recept van Jacques Tournier - Biefstukreepjes in rodewijnsaus
Hoofdgerecht - 4 personen

Biefstukreepjes. Makkelijk in de omgang, snel klaar en oh zo lekker! Iedereen kan het!
Ingrediënten
1 stuk(s) |
per 500g
|
€ 11,50 | |
voldoende | Geklaarde boter (klik voor recept) | ||
Garnituur (bijvoorbeeld): |
|||
150 gram p.p. | Aardappelpuree (klik voor recept) | ||
100 gram p.p. | Haricot vert | ||
Saus: |
|||
paar klontjes | IJskoude boter | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
100 ml | Rode wijn | ||
4 el. | Room | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Koekenpan |
Stap voor stap
Vlees kruiden

Kruid het vlees met peper en zout of onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix .
Sauteren

- Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan
- Laat goed heet worden
Afgaren en narijpen

Bak de reepjes op hoog vuur. Een paar minuten is ruim voldoende.
Saus

- Blus af met de rode wijn
- Verwijder direct daarna het vlees
- Houd apart

- Laat de wijn bijna volledig verdampen
- Voeg de room toe
- Breng aan de kook en laat eventjes wat indikken
Serveertip

Voeg een klontje boter toe en meng goed door elkaar om de saus mooi te laten glanzen. Klaar!
Serveertip

Serveer met een in de schil gekookte aardappel (zie afbeelding) of een mooie aardappelpuree (zie recept in de ingrediëntenlijst) en haricots verts.

Een mooi glas volle rode wijn. Een Syrah, bijvoorbeeld.