Recept van Jacques-Yves Frais-Toulon - Mi-cuit van chocolade AKA lavacake

Recept met een ster - Nagerecht - 4 personen

Mi-cuit van chocolade AKA lavacake

Iedere keer dat men het in oude sprookjes en verhalen heeft over liefdesdrankjes en betoveringen moet ik denken aan dit recept. Heeft u iemand op het oog die u voorgoed aan u wilt binden? Dit is uw recept!

Ingrediënten

100 g Pure chocolade
90 g Roomboter
3 Eieren
40 g Bloem
120 gram Suiker
eventueel Poedersuiker

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Pollepel
Ramequin 4
Garde
Zeef

Stap voor stap

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 C°

 

Laat de chocolade en de roomboter smelten au bain marie (klik voor advies)

Klop de eieren en de suiker op in een wijde kom.Voeg de chocolade erbij en meng.

Zeef de bloem nu over het chocolademengsel en meng.

Beboter de ramequins met roomboter en giet het chocolademengsel erin.

Bakken

  • Zet de ramequins in de hete oven en bak 15 minuten
  • Hierna moet de bovenkant van de mi-cuit een mooi korstje hebben
  • De binnenkant moet nog vloeibaar zijn

Serveertip

Mi-cuits zijn prachtig zowel in de ramequin als los. Ze presenteren erg leuk met een vleugje poedersuiker er overheen.

HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant