Recept van Evert van der School - Filet Américain
Zelfgemaakt - Broodbeleg - 4 personen

Nu eens een keer echt? Niet uit de winkel maar gewoon zelf gemaakt? Tuurlijk kan dat! In Vlaanderen maakt bijna elke slager zijn filet Américain zelf, van heerlijke biefstuk, mayonaise en wat kruiden. Voor op een broodje "Cannibale". Nou? Dan kunt u dat toch ook?
Zelf Américain draaien is supersimpel, met een hakmolen of keukenmachine. De ingrediënten zijn ook al zo alledaags als maar kan.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
300g |
per 150g
|
€ 2,85 | |
300g |
per 400g
|
€ 8,50 | |
En verder: |
|||
3 tl. | Paprikapoeder | ||
naar smaak | Zout en gemalen witte peper | ||
scheutje | Worcestershiresaus, ook wel Worcestersaus | ||
paar druppels | Tabasco | ||
4 el. | Mayonaise (klik voor recpet) | ||
1/2 el. | Fijne mosterd (eventueel) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Hakmolen |
Stap voor stap

- Leg uw spulletjes klaar
- Pak uw hakmolen
- Roep de familie. We gaan over 5 minuten aan tafel

- Leg alles in de hakmolen
- Draai tot een fijn en glad mengsel ontstaat
- Proef op zout en breng eventueel nog wat meer op smaak
- Probeer ook op smeuïgheid en stel die bij met nog wat mayonaise indien nodig. Klaar!

Serveer met stokbrood of toast. Niks meer aan doen.