Recept van Evert van der School - Filet Américain

Zelfgemaakt - Broodbeleg - 4 personen

Filet Américain

Nu eens een keer echt? Niet uit de winkel maar gewoon zelf gemaakt? Tuurlijk kan dat! In Vlaanderen maakt bijna elke slager zijn filet Américain zelf, van heerlijke biefstuk, mayonaise en wat kruiden. Voor op een broodje "Cannibale". Nou? Dan kunt u dat toch ook?

Zelf Américain draaien is supersimpel, met een hakmolen of keukenmachine. De ingrediënten zijn ook al zo alledaags als maar kan.

Ingrediënten

Maak een keuze:

300g
per 150g
€ 2,85
300g
per 400g
€ 8,50

En verder:

3 tl. Paprikapoeder
naar smaak Zout en gemalen witte peper
scheutje Worcestershiresaus, ook wel Worcestersaus
paar druppels Tabasco
4 el. Mayonaise (klik voor recpet)
1/2 el. Fijne mosterd (eventueel)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Hakmolen

Stap voor stap

Filet Américain
  • Leg uw spulletjes klaar
  • Pak uw hakmolen
  • Roep de familie. We gaan over 5 minuten aan tafel

 

Filet Américain
  • Leg alles in de hakmolen
  • Draai tot een fijn en glad mengsel ontstaat
  • Proef op zout en breng eventueel nog wat meer op smaak
  • Probeer ook op smeuïgheid en stel die bij met nog wat mayonaise indien nodig. Klaar!

Filet Américain

Serveer met stokbrood of toast. Niks meer aan doen.