Recept van Kirsten Schwänderli - Gebrande amanadelen zoals op de kerstmarkt (Gebrannte Mandeln)

handig tijdens een pandemie of zo... - Zoetigheid

Gebrande amanadelen zoals op de kerstmarkt (Gebrannte Mandeln)

Leg een vel bakpapier klaar.

 Een siliconen vel kan ook. Zorg voor een hittebestendige ondergrond
Doe het water, de suiker, vanillesuiker, de kaneel en het zout bij elkaar in een pan en verwarm het geheel op middelhoog tot hoog vuur


Laat de suiker oplossen, roer af en toe met een houten lepel en laat het water grotendeels verdampen


Voeg de amandelen toe en laat het geheel al roerende doorpruttelen. Hou vanaf nu de temperatuur in de gaten: te hoog betekent dat de suiker gaat verbranden en dat geeft een bittere smaak.
Wanneer het water helemaal is opgelost wordt de suiker weer korrelig. Daarna smelt de suiker weer en begint hij zich aan de amandelen te hechten. Laat de suiker vooral niet aanbranden!
Wanner de suiker zich mooi aan de amandelen heeft gehecht mag de pan van het vuur
Stort de amandelmassa uit op het bakpapier en verspreid de amandelen een beetje, opdat ze los van elkaar komen te liggen
Laat de amandelen helemaal afkoelen. Klaar!



Hulst Dit recept is een goede suggestie voor kerst .

Ingrediënten

200g Amandelen met velletje
100ml Water
5-8g Vanillesuiker
1/2 tl. Kaneel
snufje Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakpapier
Koekenpan