Recept van Trudi Heidenbacher - Deeg voor Flammkuchen

Een dun brooddeeg voor Tarte Flambée - Basisrecept - Ongeveer 600g

Deeg voor Flammkuchen

Een voorloper van de pizza, die in de 1960'er jaren zijn intrede deed in West- en Oost-Europa, was voor de streek van Baden-Baden tot Straatsburg de Flammkuchen of Tarte Flambée. Tegenwoordig wordt deze lekkere snack weer steeds populairder, al is zijn lot inmiddels wel sterk verbonden met het kerstseizoen - op iedere Weihnachtsmarkt is wel een stalletje te vinden met flammkuchen.

Er zijn twee deegsoorten die geschikt zijn voor dit gerecht - met en zonder gist. Dit is het recept voor flammkuchendeeg zonder gist.

Bekijk ook onze recepten voor pizzadeeg!

Ingrediënten

200ml Warm water
1/2 tl. Zout (fijn)
440g Bloem
6 el. Olijfolie
2 Eidooier

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Mengkom
Penseel
Huishoudfolie

Stap voor stap

Deeg voor Flammkuchen
  • Alle bestanddelen in een kom samen tot een deeg kneden
  • een bol van maken
  • deze insmeren met nog een paar druppels olijfolie

Deeg voor Flammkuchen
    • Bedekken met huishoudfolie
    • 30 minuten laten rusten. Klaar!

    Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant