Recept van Gert Kolkman - Beef Hammer op de Kamado

9 uur vermaak in je man cave - Hoofdgerecht - 2-4 personen

Beef Hammer op de Kamado

Voor de échte BBQ-gek: de Beef Hammer! Een heerlijke, onnozele homp topvlees met extra lang schenkelbot om lekker mee te stoeien in de houtoven of de kamado!

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 2900g
€ 46,75
genoeg Dry pepper rub (klik voor recept)
200 ml Runderfond (klik voor recept)
naar smaak Zout
1 stuk(s)
€ 30,40
1 (eventueel) Overlangs gesneden mergpijp
1 stuk(s)
€ 7,40
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kamado
Aluminiumfolie
Marinade-injecteernaald
Kernthermometer
Rooksnippers
Rolladetouw

Stap voor stap

Bekijk het filmpje!

Dag 1:

  • Opbinden met rolladetouw
  • Inspuiten met runderfond
  • Insmeren met de rub
  • Nacht laten intrekken

Dag 2, fase 1:

  • Zouten
  • Extra peper nodig? Doe maar!
  • In de kamado op indirect vuur (aluminiumfolie), middenin, op 120 graden
  • Paar lepels houtsnippers erbij
  • 4 uurtjes stoven

Dag 2, fase 2:

  • Inpakken in zilverpapier
  • Beenmerg (eventueel) toevoegen
  • Rest van de runderfond toevoegen
  • Dichtvouwen (echt helemaal dicht!)
  • Eventueel opbinden
  • 4 uurtjes stoven

Dag 2, fase 3:

  • Uitpakken
  • Aflakken met barbecuesaus
  • Uurtje stoven
  • Klaar!

Serveertip

Beef Hammer op de Kamado

Zet midden op tafel en geef iedereen een vork. Deze hammer kan gegeten worden als pulled beef.