Recept van Gert Kolkman - Beef Hammer op de Kamado
9 uur vermaak in je man cave - Hoofdgerecht - 2-4 personen

Voor de échte BBQ-gek: de Beef Hammer! Een heerlijke, onnozele homp topvlees met extra lang schenkelbot om lekker mee te stoeien in de houtoven of de kamado!
Ingrediënten
1 stuk(s) |
per 2900g
|
€ 46,75 | |
genoeg | Dry pepper rub (klik voor recept) | ||
200 ml | Runderfond (klik voor recept) | ||
naar smaak | Zout | ||
1 stuk(s) |
|
€ 30,40 | |
1 (eventueel) | Overlangs gesneden mergpijp | ||
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Kamado | |||
Aluminiumfolie | |||
Marinade-injecteernaald | |||
Kernthermometer | |||
Rooksnippers | |||
Rolladetouw |
Stap voor stap
Bekijk het filmpje!
Dag 1:
- Opbinden met rolladetouw
- Inspuiten met runderfond
- Insmeren met de rub
- Nacht laten intrekken
Dag 2, fase 1:
- Zouten
- Extra peper nodig? Doe maar!
- In de kamado op indirect vuur (aluminiumfolie), middenin, op 120 graden
- Paar lepels houtsnippers erbij
- 4 uurtjes stoven
Dag 2, fase 2:
- Inpakken in zilverpapier
- Beenmerg (eventueel) toevoegen
- Rest van de runderfond toevoegen
- Dichtvouwen (echt helemaal dicht!)
- Eventueel opbinden
- 4 uurtjes stoven
Dag 2, fase 3:
- Uitpakken
- Aflakken met barbecuesaus
- Uurtje stoven
- Klaar!
Serveertip

Zet midden op tafel en geef iedereen een vork. Deze hammer kan gegeten worden als pulled beef.