Recept van BBQ-Boys - Dry pepper rub

Zonder zout - Dry rub - de echte BBQ-fanaat

Dry pepper rub

Als u gaat grillen, dan hoort daar natuurlijk een lekkere rub bij. Er zijn in de VS door allerlei BBQ-goeroes een aantal heerlijke rubs voor allerlei waanzinnig lekkere recepten ontwikkeld. Dit is er zo eentje!

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een vijzel en vermaal zo fijn mogelijk. Kan, als u veel maakt, ook in de blender. 

Tips:

  • Deze rub trekt extra goed in het vlees als u het eerst inwrijft met olijfolie.
  • Ongeveer een uurtje laten intrekken, langer mag!

En nu aan de slag. Bijvoorbeeld met deze legendarische "Beef Hammer"

Ingrediënten

1 el. Korianderzaad
1 el. Komijn
naar behoeven Chilipoeder
1 el. Zwarte peper
1 el. Knoflookpoeder
2 tl. Paprika
2 el. Uipoeder
2 el. Gedroogde peterselie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel
Blender