Recept van Paul Bocuse en Erik - Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Recept met drie sterren - Hoofdgerecht - 4 personen

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Een recept dat enig inzicht geeft waarom deze chef een fenomeen wordt beschouwd.

Ingrediënten

400 gram
per 1000g
€ 59,05
2 stuk(s)
per 100g
€ 1,20
2 Sjalotten
1 Winterpeen
klontje Boter
paar takjes Peterselie
paar takjes Dragon
paar takjes Tijm
2-3 blaadjes Laurier

Maak uw keuze:

naar behoeven Zout en witte peper
naar behoeven
€ 1,30
Producten

Stap voor stap

Voorbereiding

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse
  • Voordat de zwezerik gegeten kan worden, moet deze gepeld worden. Hier leest u hoe.
  • Snij de sjalotten en de winterpeen, vrij grof.
  • Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  • Snij de speklappen doormidden en vervolgens overlangs in reepjes.
  • Kruid ze met zout en peper, eventueel met een braadkruidenmengsel

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Doe een flinke scheut gesmolten boter in de pan. Stoof daarin de sjalot en de winterpeen even aan. Leg nu de zwezerik in de pan en giet er wat gesmolten boter over.

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Leg hier de reepjes spek overheen

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse
  • En daar bovenop de verse kruiden.
  • Zet de pan in de oven en laat 25 minuten stoven.
  • Elke 5 minuten even "arroseren", oftewel het kookvocht met een lepel over de kruiden gieten. Hierdoor wordt de zwezerik mooi gelijkmatig gebakken.
  • Haal de zwezerik uit de pan en snij er plakken van.

Serveertip:

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Serveer de zwezerik met een beetje saus, wat spek en eventueel iets van de kruiden. Als garnituur adviseren wij een in de schil bereide nieuwe aardappel

Wijnt

Ris de veau à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Dit gerecht is heerlijk maar aan de vette kant. U moet dus op zoek naar een wijn die daar tegenop kan. Een stevige witte Bourgogne met wat hout, zoals een Saint Veran, zou dat kunnen.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.