Recept van Mats - Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Ravioli ricotta e spinaci - Pastagerecht - 4 personen

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland.

Ingrediënten

600 gram
€ 2,35
200 gram Spinazie
600 gram Zelf pasta maken
200 gram Sugo, Italiaanse tomatensaus
150 gram geraspt Parmezaan of Grana Padano
snufje Nootmuskaat (eventueel)
naar behoeven Zout & peper
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine .
Mezzaluna .
Pastamachine .
Pastawieltje .
Vergiet .
Zeef .

Stap voor stap

Voorbereiding

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Maak een mooie sugo (basistomatensaus) volgens dit recept (klik hier) Kook de spinazie in aanhangend vocht tot deze helemaal gaar is. Laat goed uitlekken en afkoelen. Hak zo fijn mogelijk (bijvoorbeeld in een keukenmachine of met een mezza luna). Maak een mengsel van de spinazie, de geraspte kaas en de ricotta. Breng op smaak met zout en peper, eventueel met wat nootmuskaat.

Maak een mooi pastadeeg zoals aangegeven in ons recept (klik kier). Volg de instructies voor ravioli (vanaf stap 3).

Uitrollen

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta. Deze kunt u vervolgens snijden, met de hand of het machientje, tot de juiste vorm.

Vullen

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje). Breng de vulling op gelijke afstanden aan op de deeglaag. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende.

Bedekken

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Plaats nu een tweede deeglaag op de eerste. Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belankgrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het koken van de gevulde pasta een rommeltje.

Snijden

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in de gewenste vorm.

Bereiding

Kook de pasta in kokend, zout water. De kookduur is afhankelijk van de dikte van uw deeg dus het beste is ervaring of regelmatig proeven (maak dus wat extra ravioli). Laat ze uitlekken en serveer met wat sugo en geraspte Parmezaan. Klaar!

Wijntip

Ravioli, gevuld met ricotta en spinazie

We houden de zomer erin: een mooie Custoza uit de buurt van Verona!