Recept van Mats - Tomatenpuree stoven

Even het 'zuurtje' eruit - Kooktechniek

Tomatenpuree stoven

Allemaal uit Italië. Maar niet heus. Het grootste gedeelte komt gewoon uit China, net als al het andere dat we aanhebben, waar we in rijden en waar we mee bellen.

Tomatenpuree wordt gemaakt door tomaten te dehydrateren. Na dit proces onstaat een geconcentreerde brij die erg smakelijk is, mits op de juiste manier verwerkt: De tomaten in deze puree zijn nog niet gaar! Met andere woorden, vóór dat u er iets mee kunt zult u ze eerst thermisch moeten bewerken, anders zijn ze veel te zuur. Gewoon even stoven in een koekenpan in wat olijfolie is al voldoende.

Tomatenpuree komt regelmatig voor in onze recepten. Het is een handig ingrediënt dat kleur en smaak aan gerechten geeft, vooral gebruikelijk in de Zuid-Amerikaanse en Mediterraanse  keukens.

Om de puree te stoven zet u een koekenpan met wat olijfolie op. Doe de puree erin en roer met een houten lepel totdat de puree donker wordt. Even proeven: smaak nu zoet? Klaar!

Ingrediënten

naar behoeven Tomatenpuree
scheutje Olijfolie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Pollepel