Recept van Erik - Pâte brisée

Uit de traditionele Franse patisserie - Basisrecept - 300 gram

Pâte brisée

Korstdeeg, kruimeldeeg wordt het ook wel genoemd. De vreemdste recepturen kom je tegen. Pâte brisée is gewoon pâte brisée. De basis voor allerlei heel beroemde taarten zoals tarte tatin, appeltaart, quiche lorraine, en ga zo maar door. Hier het recept.

Ingrediënten

125 gram Boter
250 gram Bloem
1 Eierdooier
60 ml Water
snufje Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zeef .

Stap voor stap

Stap 1:

Pâte brisée

Zet de bestanddelen klaar.

Stap 2:

Pâte brisée

Zeef het meel. Snij de boter en doe deze bij het meel.

Stap 3:

Pâte brisée

Verdeel de boter door het meel door er met de vingertoppen in te knijpen.

Stap 4:

Pâte brisée

Voeg water en de eidooier toe.

Stap 5:

Pâte brisée

Kneed het deeg met koele hand, niet te lang,

Stap 6:

Pâte brisée

tot een samenhangend geheel. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.

 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant