Recept van Mats - Peperonata - gestoofde paprika op zijn Italiaans

Kan ook als bijgerecht dienen - Antipasto - 6 personen

Peperonata - gestoofde paprika op zijn Italiaans

Peperonata is een gemakkelijk Italiaans recept dat hoofdzakelijk uit paprika (oftewel peperone) bestaat. Zeer eenvoudig te maken, heerlijk als tapa of als bijgerecht.

Ingrediënten

6 Rode of gele (punt)paprika's
flinke hoeveelheid Olijfolie
3 el. Balsamico
2 tn. Knoflook
naar smaak Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven met grill
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap

Stap voor stap

Peperonata - gestoofde paprika op zijn Italiaans

Voorbereiding:
Leg de paprika's op een bakblik in de oven onder de grill of (beter nog) in hun geheel op de grill van een hete barbecue. Draai ze regelmatig om zodat de huid aan alle kanten mooi geblakerd is. Laat ze afkoelen. Pel ze voorzichtig en ontdoe ze van de zaadjes en kronen.

Bereiding:
Leg de paprika's in een schaal. Maak een mengsel van olijfolie en balsamicoazijn en giet het er overheen. Snij de knoflook in dikke schijfjes en voeg toe. Breng op smaak met zout. Laat minstens een uur marineren vóór gebruik.

Peperoni op de grillPeperonata schoonmaken

 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant