Recept van Yvonne - Echte pepernoten

Sinterklaasrecept! - Snoepgoed - friandises - Een hele zak vol

Echte pepernoten

Niet iedereen weet wat het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten en vaak wordt de kruidnoot een pepernoot genoemd. Toch is er wel degelijk een verschil. Niet alleen in smaak, maar zeker ook in vorm. De pepernoot is namelijk een vierkant, vrij groot en vrij zachte aangelegenheid terwijl de kruidnoot is een rond hard koekje is. Het is eenvoudig om het in de winkel te kopen maar zeker ook leuk om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken. 

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160° C.

Bereiding:
Ingrediënten door elkaar kneden totdat het één geheel wordt. De bakplaat voorzien van bakpapier of invetten met olie. Maak van het deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als knikkers. Leg ze op de bakplaat. Druk ze voorzichtig met de duim aan, zodat de vorm van een onregelmatige dobbelsteen ontstaat. Bak de pepernoten in ongeveer 15 á 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de pepernoten afkoelen. Klaar!

Sinterklaas Dit recept is een goede suggestie voor Sinterklaas.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

125 Bloem
125 gram Zelfrijzend bakmeel
80 gram Bruine basterdsuiker
2 el. Water
mespuntje Zout
1 Eierdooier
1 snufje Gemalen anijszaad
1 tl. Speculaaskruiden
½ tl. Kaneel
naar behoeven Olie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Bakpapier