Recept van Erik - Pasta met eekhoorntjesbrood-wortelcrème

Pasta alla crema di carote e porcini - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met eekhoorntjesbrood-wortelcrème

Recept met een ster!

Voorbereiding:
Maak een bouillon van rundvlees waarin u een grote winterpeen in 4 stukken gesneden meekookt. Vlak voordat u begint: Neem het eekhoorntjesbrood, hak het in kleine stukjes, en zet die met een heel klein beetje (een eetlepel ongeveer) melk in een klein potje in de magnetron. Verwarm de melk tot het kookpunt (niet laten overkoken). Haal uit de magnetron en laat doorweken.

Bereiding:
Kook de pasta in ruim zout water. Vis de wortel uit de bouillon en pureer  die. Maak deze puree warm in een steelpannetje. Voeg de paddestoel met melk toe, warm weer heel even op en giet dan de wijn en de bouillon erbij. Pureer met een staafmixer. Laat indampen tot een vrij dikke brij. Breng op smaak met zout.
 Als de pasta “al dente” is (nog NET niet helemaal gaar), giet het af in een vergiet en doe terug in de pan. Bewaar een klein beetje “acqua della pasta” (het afgegoten water): dat kan van pas komen als het geheel iets te droog uitvalt. Doe nu vliegensvlug de room, de geraspte kaas en de boter in het steelpannetje, breng snel aan de kook, en voeg vervolgens meteen toe aan de pasta. Even omscheppen. Klaar!

Serveertip: 
Serveer op een heet diep bord.

Wijntip: 
Schenk er een mooie wijn bij. Dit gerecht is heel  bijzonder van smaak, heel geraffineerd, en behoeft een geraffineerde wijn. Een niet te koude witte wijn zou het beste zijn. Misschien een Puligny Montrachet of een Pouilly Fuissé. Een witte Chileense Casillero del Diablo Chardonnay van Concha y Toro zou ook geen slecht idee zijn.