€11,60

Gamba's

Filter
4 producten
Gamba’s gepeld 26/30 1000 gram / 26-30 stuks
Snelst mogelijke leverdatum woe 20 oktober
Gourmetschotel vis 350 gram p.p.
11,60
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 20 oktober
Gamba’s gepeld 16/20 1000 gram / 16-20 stuks
Snelst mogelijke leverdatum woe 20 oktober
Gamba’s met kop 16/20 1000 gram / 16-20 stuks
Snelst mogelijke leverdatum woe 20 oktober

Gamba's of Scampi's

Gamba’s of scampi’s? De één noemt ze zus, de ander zo. Lees het internet er maar op na – er is heel wat over gaande. Alle misverstanden en taxonomische discussies daargelaten – bij meerdanvlees.nl zijn gamba’s en scampi’s “grote” garnalen (in het Engels “prawns”). Niet te verwarren met de kleinere Hollandse of Noorse, die in het Engels “shrimps” worden genoemd. Die hebben we natuurlijk ook in ons assortiment.

Hoe kan ik gamba’s bereiden?

Gamba’s kunnen worden gekookt en gebakken. Ook gefrituurd zijn gamba’s heerlijk, met een korstje van bierbeslag, zoals bij de Chinees of tempuradeeg, zoals in de Japanse keuken. Eenmaal gekookt kunt u ze warm eten, bijvoorbeeld in een lekker sausje, of koud, zoals in de Verenigde Staten: zo’n schitterende “prawn cocktail” waar je je vingers bij aflikt! Op de grill zijn gamba’s heerlijk, besprenkeld met olijfolie, met wat knoflook en een beetje peterselie.

De gamba’s van meerdanvlees.nl

Hebt u ze liever met of zonder pantser? We hebben vaak beide op voorraad. Soms kunnen we de gamba’s leveren met kop en pantser, soms zijn ze verkrijgbaar zonder kop maar met pantser. Het komt ook voor dat de gamba’s niet alleen voor u gepeld zijn, maar dat zelfs het darmkanaal al is verwijderd. Ligt een beetje aan het seizoen en aan de markt. Mét pantser oogt mooi in de paella, en is iets beter op de barbecue omdat het pantser het vocht vasthoudt, waardoor de gamba’s iets sappiger blijven tijdens het grillen. Maar….er staat wel tegenover dat u er meer werk aan de gamba’s heeft. Het is maar net waar u de grens legt!