Tonijn
Een statige vis, de tonijn: een echt roofdier, torenhoog op de ranglijst van de voedselketen. Hij eet makreel, kwallen, inktvis, allerlei lekkere zeevruchten die we zelf ook wel lusten! Tonijn kunt u rauw eten: tartaar van tonijn is zalig; sushi en sashimi van tonijn – niet weg te denken uit de Japanse keuken. Ook gebakken is tonijn heerlijk en het is een prachtige vis om te barbecueën! Beetje olijfolie, beetje knoflook uit de pers, even om en om op de grill, nét voor het serveren zouten…je eet je vingers erbij op! Bekijk het aanbod tonijn van meerdanvlees.nl en bestel vandaag nog!
Herkomst, vangst en kweek
Tonijn wordt al heel lang door de mens gevangen. Er zijn aanwijzingen dat zelfs de Neanderthalers er zich aan tegoed deden. Vooral in de Middellandse zee, waar de tonijn naartoe trekt om kuit te schieten, werd er tot voor kort zeer veel op gevist. De volwassen vis kan enorm groot worden: in de wateren rond Sicilië kwamen in de 19de eeuw nog exemplaren voor van wel 900 kilo! Dat is tegenwoordig minder: een groot exemplaar weegt tegenwoordig 200 kilo. Tonijn kon lang niet gekweekt worden. Duurzame kweek is inmiddels mogelijk en steeds meer landen kijken in deze richting.
Tonijn: erg gezond, heel erg lekker
Tonijn is een zeer complete vis: het bevat veel onverzadigde vetzuren Omega-3. Bovendien is het een goede bron van eiwitten. Wij van meerdanvlees.nl zijn altijd op zoek naar de beste tonijn: van goede kwaliteit, betaalbaar en gevangen zonder schade aan het milieu. Zodat u deze vis zelf graag eet en uw gasten met plezier voorschotelt. En ontwikkelen we een leuk recept met tonijn? Dan zetten we dat natuurlijk online op onze site!