Zalm
Zalm is een bron van meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3. Van deze vetten blijkt steeds duidelijker uit onderzoek dat zij een positieve werking hebben op ons hart en onze bloedvaten. Zalm kunt u koken, bakken, pocheren, grillen op de barbecue, ja zelfs rauw als sashimi of sushi is heerlijk! Ook tartaar en carpaccio, gemaakt van zalm, is niet te versmaden. Zalm thuis roken kan ook, als u de spullen ervoor in huis heeft. Zelf zalm marineren met dille en uw eigen gravad lachs maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Bekijk ons aanbod met zalm en bestel vandaag nog!
Waar komt zalm vandaan?
Zalm is een zeer geliefde vis in onze Nederlandse keuken maar ook ver buiten ons land is deze vis zeer populair. Als we aan zalm denken, denken we traditioneel aan Schotland, Noorwegen en Canada. Toch wordt zalm tegenwoordig in tal van andere landen gekweekt, waaronder Ierland, Frankrijk en Chili. Deze vis wordt in de vrije natuur geboren in grindbedden, hoog in onze Europese rivierstelsels, niet ver van de bron. Hij zakt langzaam af naar zee, past zich aan de zoutwateromgeving aan en groeit daar uit tot een volwassen zalm. Wanneer hij rijp is voor de paaitijd keert hij terug naar zijn geboortestreek voor de voortplanting.
De zalm van Meerdanvlees.nl
Door vervuiling en overbevissing was de zalm bijna uitgestorven in onze rivieren. Gelukkig is dit snel aan het veranderen. Op zalm vissen in de rivier is nog steeds aan strenge regels gebonden: de hoeveelheid die mag worden gevist is beperkt en de visvergunningen zijn peperduur. De zalm van Meerdanvlees.nl is van een superieure kwaliteit en voldoet aan de meest actuele en strenge eisen van de duurzame visserij. Proef onze zalmfilet zonder huid of met zalmfilet met huid, of geniet van heerlijke gerookte Noorse zalm.