Kalfsvlees
Kalfsvlees is mals, bevat nauwelijks bindweefsel en weinig vet. Meerdanvlees.nl levert horecakwaiteit kalfsvlees, zowel blank als rosé. Blank kalfsvlees is afkomstig van dieren die uitsluitend met melk worden gevoed en na 24 weken rijp zijn voor consumptie. Rosé kalfsvlees is van geselecteerde stiertjes die na 6 maanden van melk overstappen op vast voer, hoofdzakelijk graan. Na 32 weken zijn ze rijp voor consumptie Kalveren werden in het verleden wel eens gemest in beperkte ruimtes. Dankzij goede opiniecampagnes leven ze nu doorgaans zoals het hoort – in kuddeverband.
Kalfsvlees
Blank en rosé
De kleur van blank kalfsvlees komt door de exclusieve voeding, niet door gebrek aan beweging zoals vaak werd beweerd. Rosé kalfsvlees heeft overigens een frisse, lichtrode kleur en is geschikt voor allerlei bereidingen. Blank kalfsvlees is erg geschikt voor allerlei subtiel smakende gerechten, eventueel met zachte, niet te nadrukkelijke sauzen. Ook op de barbecue is een kalfsentrecôte een delicatesse. Kalfsvlees wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt, zowel blank (vitello) – denk aan vitello tonnato – als rosé (vitellone), zoals in de saltimbocca alla Romana.
Populaire kalfsvlees producten
Wij maken van kalfsvlees entrecôte, biefstuk, rib-eye, schnitzels, medaillons, saucijzen, spiezen voor op de grill, noem maar op. Ook onze kalfstong, kalfslever en kalfszwezerik zijn onder kenners populaire producten. Kalfsbotten en broeipoten zijn onmisbare ingrediënten voor jus de veau en kalfsfond – basissauzen van de Franse keuken. En natuurlijk, wie kent hem niet? Onze fantastische ossobuco (kalfsschenkel)!
Combinaties met kalfsvlees
Blank kalfsvlees combineert uitstekend met dragon, salie, citroen, witte wijn, morieljes, eekhoorntjesbrood. Rosé kalfsvlees kunt u het beste klaarmaken als “gewoon” rundvlees, maar u hoeft het minder lang te garen.