Kalfshaas
Kalfshaas heeft niets te maken met een haas. De kalfshaas, het zachtste gedeelte van het hele kalf, uit het achterste deel van een kalf. Het een langwerpig, botermals stuk kalfsvlees. De haas ligt aan de achterkant van de wervelkolom van het kalf . Het is een spier die nauwelijks dienst doet en daarom zeer weinig bindweefsel bevat. Het vlees heeft een verfijnde smaak en is magerder dan rundvlees. Een kalfshaas kan prima gecombineerd worden met aardappels en groenten, maar ook pasta kan er bij.
Let op tijdens het bereiden van kalfshaas
Kalfshaas is niet het goedkoopste vlees. Het heeft een heel subtiele smaak en om deze optimaal naar voren te laten komen is het goed, niet teveel kruiden te gebruiken; doet u dat wel, dan ‘verbergt’ u als het ware de verfijnde smaak van de kalfshaas. Hele kalfshazen kunnen in de oven worden gebraden. Omdat het achterste deel van de kalfshaas is veel dunner dan de voorkant, gaart deze veel sneller. Daarom wordt de achterkant vaak dubbelgevouwen onder het middendeel en vastgezet met een touwtje. Zo maakt men de voor- en achterkant van de kalfshaas ongeveer even dik en kan hij gelijkmatig garen.
Kalfshaas van Meerdanvlees.nl
Meerdanvlees.nl heeft verscheidene stukken kalfshaas in het assortiment. We hebben bijvoorbeeld kalfshaas aan één stuk, zowel van blank vlees als van rosé vlees. Dat zijn stukken vlees van 1 kilo of meer. Het meest verkochte kalfshaasproduct is echter de kalfsoester, dat is een medaillon, gesneden uit de kalfshaas. Die hebben wij voor u als blank vlees, maar ook in rosé. U kunt deze delicatesse en veel ander vlees online bestellen. Bestel vandaag nog en profiteer!