€31,35

Lamsbout

In ons land wordt het minder vaak gegeten dan in landen als Frankrijk en de landen rond de Middellandse Zee. Dat hier zo weinig lamsbout wordt gegeten, is volledig onterecht: lamsvlees, het malse vlees van een lam van minder dan 1 jaar, is heerlijk. Van oudere schapen wordt ook vlees gegeten. Ook lekker, maar wel anders. Als het schaap eenmaal 1 jaar is, mag het vlees alleen nog als ‘schapenvlees’ worden verhandeld. De smaak is dan inmiddels sterker en geprononceerder dan lamsvlees. Schapenvlees is ook een stuk vetter dan lamsvlees. Bekijk het aanbod lamsbout bij meerdanvlees.nl en bestel vandaag nog!

Filter
3 producten
40,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 03 augustus
Lamspoulet 1 kg
31,35
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 03 augustus
Snelst mogelijke leverdatum di 03 augustus

De lamsbout van Meerdanvlees.nl

Meerdanvlees.nl haalt het vlees voor de lamsbouten uit Nieuw-Zeeland, de grootste producent van lamsvlees. De lammeren leven er in de vrije natuur en kunnen in alle rust opgroeien. De zilte zeewinden, die het gras van de uitgestrekte weilanden voorzien van de typische zilte smaak, zijn duidelijk terug te proeven in het vlees. Het lamsvlees van Meerdanvlees.nl, ook de lamsbout, is van een zeer goede kwaliteit. We hebben voor u een lamsbout zonder been, van maar liefst tweeëneenhalve kilo. Even kruiden en…..kan zó in de oven of braadpan.

Hoe maak ik een lamsbout klaar?

Een lamsbout kun u op vele manieren klaarmaken. Je kunt hem braden, grillen, in de oven bereiden of roosteren. Zo’n groot stuk vlees heeft flink wat tijd nodig om gaar te worden: op zijn minst twee uur. Houdt u daar rekening mee als u dit feestelijke stuk vlees wilt voorzetten aan uw gasten! Binnenin de lamsbout mag u nog wel wat rosé vlees zien, dat is geen probleem. Met wat takjes rozemarijn en/of tijm smaakt uw lamsbout verrukkelijk: de lamsbout en de verse tuinkruiden samen in de over doen, een uur of twee, drie laten garen… Een prachtig gerecht voor een heel speciale gelegenheid!