€4,90

Carpaccio

Carpaccio is vlees wat rauw wordt gegeten. Carpaccio is een tamelijk jong gerecht. Het stamt uit de vijftiger jaren en is ‘uitgevonden’ in Venetië, Italië. Je bestelt de lekkerste carpaccio van horecakwaliteit bij Meerdanvlees.nl!

Filter
2 producten
4,90
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum za 02 december

Rundercarpaccio wordt rauw gegeten. Carpaccio is een tamelijk jong gerecht. Het stamt uit de vijftiger jaren en is ‘uitgevonden’ in Venetië, Italië. Een Venetiaanse gravin leed aan bloedarmoede, moest van haar dokter rauw rood vlees eten, en de eigenaar van restaurant ‘Harry’s Bar’ wilde deze goede klant tegemoet komen. Het gerecht is nu ook in Nederland zeer bekend. Zoals gezegd, het vlees voor een rundercarpaccio wordt rauw gegeten. Het moet dus van de beste kwaliteit zijn. Meerdanvlees.nl kan u deze kwaliteit rundercarpaccio eenvoudig leveren.

Fluweelzachte rundercarpaccio van Meerdanvlees.nl

We hebben drie soorten rundercarpaccio voor u, alledrie gesneden in dunne plakjes, alle plakjes verpakt tussen twee folietjes. Wij noemen zulke carpaccio’s plaatjes. De carpaccio is dus direct klaar om gegeten te worden! Onze rundercarpaccio van ossenhaas, is het beste van het beste. Met een scheutje olijfolie en een krul Tête-de-Moine (monnikenkaas) is deze carpaccio nog lekkerder! We hebben ook rundercarpaccio die gemaakt wordt gemaakt van de rundermuis en rundercarpaccio van de runderzijlende. Allemaal kant-en-klaar, even op smaak brengen en u kunt aan tafel!

Carpaccio – uit een stuk of samengesteld?

Carpaccio is van oorsprong dun gesneden rauwe contrefilet (runderlende), denk maar aan de entrecote maar dan zonder het typerende vetrandje. Later zijn we het gaan maken van allerlei vleessoorten van ossenhaas, die de meest delicate carpaccio oplevert, tot bloemstuk. Soms wordt industrieel gemaakte carpaccio gesneden uit een zogeheten “paal” – samengeperste stukken vlees – een prima manier om van restvlees nog een mooi gerecht te fabriceren.

Carpaccio van vis? Carpaccio van biet?

Nog wat later is de aanduiding carpaccio helemaal op hol geslagen: tegenwoordig noemen velen zelfs bepaalde groenten- en visgerechten carpaccio, terwijl er toch genoeg benaming voor handen zijn voor “dun gesneden plakjes, al dan niet met een dressing”, zoals de keukenterm émincé en de gerechten bresaola, ceviche, en dergelijke. Maar OK, dat terzijde.

Hertencarpaccio is wel een heerlijk mals stukje vlees en wordt gesneden uit de dikke bil van het hert. Bekijk hiervoor onze hertencarpaccio. Zeker eens de moeite waard!

Bestel carpaccio online!

Dat is eenvoudig. Wij hebben hem van rundermuis en van ossenhaas. Zegt u het maar. Wij leveren de carpaccio in kant-en-klare “plaatjes”, netjes verpakt tussen twee folietjes. Met een handige beweging hevelt u de portie in één keer op het bord. Mooie dressing (of een mooie olijfolie) erbij, wat Tête de Moînekaas of harde Italiaanse kaas (Grana Padano, Parmezaan) en klaar bent u!

De rundercarpaccio verpakken wij in een speciaal voor Meerdanvlees.nl ontwikkelde piepschuimen koeldoos (EPS-kist). De rundercarpaccio wordt geleverd in een isolerende luchtdichte verpakking. In de EPS-box gaat een bepaalde hoeveelheid icepacks, afhankelijk van het seizoen. Onze producten blijven 48 uur koel door onze speciale verzendmethode. Bestel vandaag nog en geniet van onze heerlijke rundercarpaccio!