Ossenhaas
Ossenhaas kopen? Ossenhaas is één van de meest gewaardeerde stukken rundvlees! Voor sommigen is ossenhaas het meest gewaardeerde stukje vlees van het rund. Het spierweefsel waar de ossenhaas deel van uitmaakt is een gedeelte van de koe dat weinig beweegt. Vandaar ook de malsheid. Het is doorgaans het meest zeldzame en daarom een duurder stukje vlees. Bij Meerdanvlees.nl hebben we ossenhaas van horecakwaliteit, aantrekkelijke prijzen en bieden we een snelle levering. Bekijk het aanbod en bestel vandaag nog!
Mocht u het niet weten: ossenhaas heeft niets te maken met een haas. Het komt uit een deel van de lende (rug) van het rund. Ossenhaas is vlees met een zeer fijne structuur en het bevat haast geen vet of bindweefsel. Dit maakt het tot de meest malse stuk vlees van een rund. De ossenhaas kan worden opgesplitst in drie delen: de kop van de haas, het middenstuk (tournedos) en het staartstuk (filet mignon). De ossenhaas is een spier die op de lendewervels ligt. Met de wervels er nog aan heet de ossenhaas, samen met de lende, T-bone steak. De wervel ziet er dan uit als een letter ‘T’.
De ossenhaas van Meerdanvlees.nl
We selecteren onze runderen met de grootst mogelijke zorg, uit allerlei plaatsen van over de hele wereld. Meerdanvlees.nl richt zich van A tot Z op de smaak van uw ossenhaas: die moet een superieure kwaliteit hebben. Daarom kiezen wij ervoor om alleen vlees van vrouwelijke dieren te gebruiken; dat is malser en heeft een mooiere smaak. Nadat de koe is geslacht, houden we alles zelf in de hand: de rijping van de ossenhaas, het uitbenen, het op gewicht snijden, het verpakken en klaarmaken voor transport. In een speciaal gekoelde verpakking krijgt u uw bestelling, op elk adres in Nederland en België.
Ons ruime assortiment ossenhaas
Het moederbedrijf van Meerdanvlees.nl is Bolscher in Enschede. En Bolscher staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit roodvlees. De ossenhaas van Meerdanvlees.nl is datzelfde uitmuntende vlees. Ossenhaas is goed vertegenwoordigd in het assortiment: we hebben filet mignon, ossenhaas van het Black Angus USA-ras, van Europese runderen, van Wagyurunderen (de Rolls-Royce onder de runderen), van Zuid-Amerikaanse runderen, ossenhaaspunten, spiesjes van ossenhaas, en vele variaties daarop. Last, but not least: we hebben ook biologische ossenhaas en tournedos, ook weer in diverse vormen en smaken. Alle biologische ossenhaas is afkomstig van Europese runderen en is SKAL-gecertificeerd.
Waar zit de ossenhaas?
De ossenhaas loopt aan weerszijden van de ruggengraat van het rund. Het ligt tegen de entrecote aan, waarvan het gescheiden is door het typerende bot van de T-bone steak. Ieder rund heeft twee strengen T-bone’s. Het bot van de T-bonesteak is dus eigenlijk een halve ruggenwervel. Meer weten? Lees ook: Welk deel van de koe is ossenhaas?
Wat wordt er van ossenhaas gemaakt?
Van ossenhaas snijden we, van achteren naar voren, de punten, de filet mignon, de tournedos of haasbiefstuk, en de chateaubriand. Zou u zelf een hele ossenhaas kopen, dan kunt u deze dus ook zo verdelen.
Ossenhaas bereiden
Er zijn hoofdzakelijke twee manieren om ossenhaas te bereiden: in de oven, al dan niet “en croûte” (met een korstdeegje eromheen) of smoker, en om-en-om in de pan of op de grill. Het belangrijkste om in de gaten te houden is dat de structuur van de ossenhaas zó delicaat is, dat het binnenste niet te gaar mag worden.
Het zou zonde zijn zoveel geld neer te tellen voor zo’n mooi stuk rundvlees en het vervolgens taai en droog te bakken. Een kerntemperatuur van rond de 55°C is meer dan genoeg. Dus: snel dichtschroeien, opdat de sappen het vlees niet kunnen verlaten (maillard-reactie) en vervolgens kort nagaren en even laten rijpen buiten de pan (5 minuten) om alle vleessappen weer hun natuurlijke positie te laten innemen.