€4,90

Rib-eye

Rib-eye kopen? Bestel de beste kwaliteit bij Meerdanvlees. De rib-eye is en blijft een van de populairste stukken rundvlees die er zijn. Wij hebben we een ruim assortiment rib-eye uit meerdere streken. Ontdek alle varianten rib-eye en bestel deze eenvoudig op Meerdanvlees.nl.

Filter
15 producten
Rib-eye gekruid vanaf 100 gram
4,909,45
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Rib-eye vanaf 180 gram
8,5012,45
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Rib-eye Zuid-Amerikaans vanaf 180 gram
7,8512,00
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Dry aged rib-eye 200 gram
13,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Rib-eye Iers vanaf 150 gram
8,9020,95
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Rib-eye aan stuk vanaf 500 gram
22,6587,05
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
15,5523,40
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Rib-eye Black Angus USA vanaf 225 gram
20,1029,00
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Runderrollade rib-eye vanaf 750 gram
37,9096,10
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Luxe rundvleespakket 2 pers. 10 tweeperoons maaltijden / 2,8 kg
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
156,05
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober
Snelst mogelijke leverdatum di 04 oktober

Wat is rib-eye?

Rib-eye (of rib eye steak) wordt, zoals de naam al verklapt, gesneden van het ribstuk van het rund. Eye in rib-eye verwijst naar het ronde stukje vet in het midden van het vlees, wat ook in het Nederlands wel het ‘oogje’ wordt genoemd. Doordat de rib-eye gemarmerd rundvlees is, blijft het vlees lekker sappig en mals.

Ribeye – uit welk deel van de koe?

Ribeye, ook wel rib-eye of rib eye, wordt gesneden uit de rib van het rund. Het bot is lang en vrij breed. Als men dat bot eraan laat zitten krijgt men hele hoge ribeyes. De meeste Nederlandse en Belgische consumenten houden van iets minder hoog gesneden vlees. Daarom wordt het bot meestal verwijderd. Alleen in bepaalde ribstukken en in de imposante specialty cut “Tomahawk” (zie afbeelding) is het bot nog te zien. Deze specialty cut noemt men ook wel cowboy cut of cowboy steak.

Ribeye – waarom “eye” ?

Waar komt de naam eigenlijk vandaan? Er zijn drie mogelijke verklaringen (met andere woorden – niemand weet het zeker maar iedereen heeft er een mening over): Sommigen beweren dat de ronde vorm van de spier waar de ribeye uit gesneden wordt doet denken aan de ronding van een oog, zoals “oog van een naald”. Anderen vinden dat ribeye zo heet omdat deze wordt gesneden van de “eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd. Derden beweren weer dat het dat kleine stukje vet in het midden van het vlees is dat het geheel op een oog laat lijken…

Het gaat om malsheid

Goede ribeye is botermals. Dit komt door de hoge graad van marmering, in wetenschappelijke termen – intramusculair vet. Gewoon doordeweeks gezegd: ribeye is doorregen en daardoor erg mals en sappig. Het vlees droogt niet snel uit tijdens het bakken en zal daarom, ook medium, een fantastische smaaksensatie blijven geven. Vet maakt vlees smeuïg, dat is nou eenmaal een feit. Daarom zijn bereide vleesproducten ook zo sappig – worst, paté, gehakt. Ribeye wordt bovendien gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. Hoe “luier” de spier, des te zachter het vlees en korter de bereiding. Staart is daarom stoofvlees, tournedos is vlees voor om-en-om in de pan.

Uit welk dier komt ribeye?

Ribeye is rundvlees natuurlijk, maar dat wist u al. Maar daar zit ook heel veel verschil in: wij produceren onze Europese ribeye bijvoorbeeld van streng geselecteerde vleesvee- en dubbeldoelrassen uit Europa, hoofdzakelijk Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Specialty-rassen voeren we natuurlijk ook. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze heerlijke ribeye van Black Angusrund, het imposante Schotse vleesras. We hebben we ook ribeye uit Zuid-Amerika, soms ook uit Australië. Ook een lust voor het gehemelte!

Dry Aged

Ribeye kan traditioneel, in vacuüm, worden gerijpt (rundvlees moet een aantal weken rusten voor het verwerkt kan worden, anders is het veel te taai), maar ook dry-agen kan: bij deze rijpingsmethode wordt het vlees aan de lucht te drogen gehangen. Na 28 dagen wordt de ingedroogde buitenste kap van het vlees verwijderd. De kern van het vlees is dan inmiddels heerlijk op smaak en zo’n 30% vocht is aan het vlees onttrokken. De toch al heerlijke vleesmaak van de ribeye komt nu extra goed naar voren. Ook dry-aged ribeye kunt u, zolang de voorraad strekt, in onze webwinkel bestellen.

Wat kun je ermee? Wat kun je er niet mee!

Met ribeye kun je veel kanten op. Het is een vrij eenvoudig stuk vlees. Ribeye kan worden gegrild of gebakken. Ribeye is lekker uit de pan, op de steengrill en op de barbecue. Aan één stuk kan ribeye ook prima in de oven worden gebraden. Wij maken er bovendien rollades van. Heerlijk! Probeer en varieer!

Soorten rib-eye

Meerdanvlees heeft een ruim aanbod verschillende soorten heerlijke rib-eye. Door deze ruime keuze is er altijd een passend stuk rib-eye steak dat u lekker vindt. Bijvoorbeeld onze normale rib-eye of rib-eye gekruid. Meerdanvlees biedt u rib-eye uit allerlei windstreken, zoals bijvoorbeeld de rib-eye Black Angus USA, rib-eye Zuid-Amerikaans of rib-eye Argentijns aan stuk. Zo weet u zeker dat u altijd goed vlees in huis haalt.

Rib-eye kopen

Wilt u rib-eye kopen? U kunt bij Meerdanvlees eenvoudig uw rib-eye bestellen en het wordt koel bij u bezorgd. De rib-eye wordt door ons verpakt in onze speciaal ontwikkelde koeldoos en goed afgesloten, waardoor het 48 uur lang koud blijft. Bestelt u uw rib-eye vóór 12.00 uur, dan verzenden wij deze dezelfde dag. Bestel eenvoudig rib-eye op Meerdanvlees.nl.

Rib-eye bereiden

Er zijn verschillende mogelijkheden om rib-eye steak te bakken, in de pan of op de barbecue. Ribeye is doorregen vlees en hoeft niet lang te worden gebakken. Doet u dat wel, dan kan het vlees “doorslaan” en taaier worden dan nodig. Dat zou jammer zijn. Na het bakken even laten rusten voordat u serveert – dan komen alle sappen van de ribeye op de juiste plaats en wordt hij nog malser. En dan…aan tafel! Een andere methode die bij de betere “kookgekken” in trek is, is het vlees gevacumeerd laten garen tot 50℃ (sous-vide) en vervolgens heel snel (paar seconden) op heel hoog vuur van een korstje voorzien (Maillard-methode). Zo heeft Meerdanvlees meerdere unieke recepten om perfect een rib-eye te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan op de barbecue gegrilde rib-eye met kruidenboter of rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus. Ontdek de diverse bereidingswijzen op Meerdanvlees.nl.

Well done, medium, rare?

Ook wel, respectievelijk, bien cuit, à point, saignant. We hebben het over de mate van garing. Wij adviseren: een mooie ribeye hoort medium rare tot medium, maar het is uiteraard een kwestie van smaak. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel voor meer informatie over het garen van ribeye. Eet smakelijk!