Runderstoofvlees
Runderstoofvlees, of suddervlees, moet langzaam garen. Runderstoofvlees bestaat uit spiervezels, die door het sudderen uit elkaar vallen en op die manier botermals worden. Runderstoofvlees komt veel voor in de keukens van Nederland en Vlaanderen. In België wordt het ook wel stoofkarbonade of stoverij genoemd. In Nederland gebruiken we runderstoofvlees ook voor het zogenoemde ‘draadjesvlees’.
Runderstoofvlees is de basis van ‘draadjesvlees’
Het kost wat tijd, maar met geduld, liefde en aandacht maakt u met runderstoofvlees het smakelijke, oer-Hollandse ‘draadjesvlees’. Dit is een heerlijk gerecht, dat ook al in grootmoeders tijd werd gegeten.
Wat kunt u maken met runderstoofvlees?
Ons runderstoofvlees is, net als alle andere producten, zorgvuldig geselecteerd. U kunt er allerlei gerechten mee bereiden. Denkt u bijvoorbeeld aan hachee, Hongaarse goulash en Indonesische rendang. U kunt uw runderstoofvlees garen in wijn en bier, met knoflook, sjalotjes, stoofgroenten en een bouquet garni. Er zijn tal van mogelijkheden! Ook boeuf bourguignon kunt u ermee maken. Runderstoofvlees is een must voor de ‘slow cookers’ onder ons.
Ons runderstoofvlees
Runderstoofvlees is van begin tot einde zorgvuldig geselecteerd. We gebruiken alleen vrouwelijke dieren; die zijn wat malser en hebben een intensere smaak. Het ras dat we gebruiken voor het runderstoofvlees is afhankelijk van de markt en het seizoen. We gebruiken alleen koeien van de beste vlees- en dubbeldoelrassen (die zowel melk geven als geschikt zijn voor de slacht). Voorbeelden van deze rassen zijn: Limousin, Hereford, Blonde d’Aquitaine, Fleckvieh en Piemontese. Het rundvlees van Meerdanvlees.nl voldoet aan de hoogste eisen van kwaliteit en smaak.