€1,40

Speklappen

Filter
20 producten
Speklap gekruid 100 gram
1,50
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
BBQ-pakket GOLD STANDARD 1 persoon / 380 gram
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
BBQ-Pakket BUDGET 1 persoon / 390 gram
6,50
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Speklap met zwoerd vanaf 100 gram
1,502,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
BBQ-pakket KIDS 1 persoon / 260 gram
5,10
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Proefpakket 2,2 kg / Met 10% proefpakket-korting
40,52
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
BBQ-pakket NO GLUTEN 1 persoon / 400 gram
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Varkensvleespakket 10 vierpersoons maaltijden / 6,5 kg
94,55
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Gerookt spek 1500 gram
26,25
Op voorraad
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart
Snelst mogelijke leverdatum woe 29 maart

Speklapjes worden gesneden van het buikspek van het varken. Het is doorregen spek, een laagje vet, een laagje vlees, en het eindigt met een laagje zwoerd, oftewel varkenshuid. Dit doorregen spek is mals en smaakt erg lekker. Speklapjes hebben een hoge voedingswaarde en zijn daarom uitermate geschikt voor winterse stamppotten, maaltijdsoepen of voor de barbecue. Speklapjes zijn veelzijdig, en ze smaken voortreffelijk, mede door hun hogere vetgehalte. Het is immers het vet in het vlees dat voor de smaak zorgt. Er zijn vele tientallen recepten voor speklapjes te vinden, kijk daarvoor eens bij ons receptenoverzicht.

Speklapjes zonder extra vet bakken

Grootmoeders weten het: je kunt de speklapjes in een koekenpan doen met een flinke scheut water. De speklapjes worden dan niet meteen bruin, maar grijzig van kleur. Ze zijn inmiddels wel gaar en niet aangebakken. Het water verdampt en uiteindelijk gaat de temperatuur in de koekenpan omhoog. Het spekvet begint te smelten en vormt een evtlaag in de pan. Nu kunt u deze speklapjes lekker bruin bakken en u gebruikt er alleen maar het vet van de speklapjes zelf voor. En als u de speklapjes gaat grillen of barbecueën, hou er dan rekening mee dat het vet op het vuur kan gaan lekken en voor vlammen kan zorgen. Langzaam grillen dus, op een niet al te heet vuur.

Levering in heel België en Nederland

We verpakken uw bestelling in onze speciale koeldozen. Het grootste gedeelte van onze producten wordt vacuüm verpakt. Zo blijft het langer vers en is het product goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ingevroren vlees kunt u makkelijk in de vacuüm verpakking ontdooien, gekoeld vlees kunt u juist weer handig invriezen in deze verpakking. Eén nadeel kleeft er aan alle vacuüm verpakkingen: het vlees krijgt in deze luchtdichte omgeving nauwelijks zuurstof en lijkt daardoor wel een beetje grauw te worden. Als u het vlees uit de vacuüm verpakking haalt, dan komt het weer in contact met zuurstof en dan zal de kleur van uw vlees langzaam weer tevoorschijn komen.