Wild vlees & Exotisch vlees
Wild is tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar. Veel dieren die vroeger alleen in het wild voorkwamen worden inmiddels ook gehouden op (vrijwel altijd biologische) wildfarms. Het wild heeft dezelfde eetgewoontes en vleeskwaliteit. Hun gezondheid wordt bovendien door modern management streng onder controle gehouden. Bekijk ons aanbod met wild vlees en exotisch vlees en bestel vandaag nog!
Variatie aan de eettafel
Wild wordt vaak gezien als sjiek vlees, geschikt alleen voor een heel speciale gelegenheid, zoals Kerst. Niets is minder waar. Een hertenbiefstukje op zijn tijd is een welkome afwisseling op uw tafel.
Exotisch vlees
Naast wildspecialiteiten hebben wij in deze rubriek ook exotica. Hieronder valt bijvoorbeeld de kangoeroe, zeer ondergewaardeerd in Nederland, ondanks zijn verbruiksgemak en heerlijke smaak. Kangoeroe op de grill is in Australië een alledaags begrip.
Mals vlees van hoge kwaliteit
Vroeger werd nog wel eens beweerd dat wild “adelijk” moest zijn, oftewel lang afgehangen in kelders en keukens totdat het een bepaalde malsheid en smaak had bereikt. Deze nogal onprofessionele methode zorgde voor de nodige risico’s voor bacteriële infectie. Tegenwoordig wordt het wild bij poeliers en wildspecialisten precies op de juiste manier en tijd gerijpt, voor een goede smaak en malsheid, zonder dat de kwaliteit van het vlees in gevaar komt.
Heerlijke wildrecepten
Wildrecepten zijn er in overvloede, van hele snelle, tot authentieke slowcookinggerechten. Denk in het ene geval aan een à la minute gebakken hazenfilet, in het andere aan wildpeper, bijvoorbeeld. Heerlijk! Wild combineert erg goed met verse Provençaalse kruiden (op de grill), rode wijn en koekkruiden (voor de stoofpot), knolselderij, spruitjes, rode kool, appel, noten, gedroogd fruit.