Bij de slager liggen ze meestal voorgesneden in de koelvitrine: sukadelappen. Wie kent ze niet? Lekker ouderwets…langzaam garen, blaadje laurier erbij..genieten! Wij verkopen de sukade ook aan één stuk. Zo bepaalt u zelf wat u er mee wilt doen. Sukade kan immers ook in zijn geheel gestoofd worden en aan tafel worden getrancheerd. Een festijn! Het vlees heeft een prachtige draad en de zeen wordt door slow cooking lekker mals.
Lang gegaarde sukade is botermals. Het komt van een spier die het rund vaak heeft benut en u weet: hoe actiever de spier, hoe steviger het vlees en langer de bereiding. Staart is daarom stoofvlees, tournedos is vlees voor om-en-om in de pan. Nu is dat bij sukade wél een beetje een verhaal apart.
Sukade is rundvlees natuurlijk, maar dat wist u al. Maar daar zit ook heel veel verschil in: wij produceren onze Europese sukade bijvoorbeeld van streng geselecteerde vleesvee- en dubbeldoelrassen uit Europa, hoofdzakelijk Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Maar we hebben ook sukade van Black Angus, het beroemde Schotse vleeskoeienras. Black Angus staat bekend om zijn gemarmerde vlees. Dit vlees is zó mals dat de Black Angussukade gewoon om en om in de pan kan worden gebakken. U zult versteld staan van het resultaat! Black Angus hebben wij niet alleen rechtstreeks uit de USA. Wij voeren ook Australische Black Angus, iets voordeliger en ook superlekker.
Zoals gezegd: Europese sukade is echt slow-cooking-vlees. Black Angussukade daarentegen is een veelzijdiger stuk vlees. Het kan worden gestoofd, gegrild en gebakken. Veel consumenten vinden dat de zeen van de Black Angussukade toch wat aan de taaie kant blijft wanneer men het vlees kort bakt. Geen probleem – de zeen kan er gemakkelijk tussenuit gesneden worden. Bent u niet zo’n bedreven kok? Geen paniek – op onze site vindt u ook een variant waar de zeen al uit is verwijderd. Zo kunt u direct aan de slag met uw overheerlijke Black Angus Flat Iron Steak, want zo heet zo’n sukadelap zonder zeen. Sukade aan één stuk kan ook prima in de oven worden gebraden. We hebben ook een gegaarde variant. Deze kunt u zelfs koud verwerken in een salade. Probeer en varieer!
Ja, die hebben we ook. Ook zalig! Onze kalfssukade is, zoals al ons vlees, van horecakwaliteit. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen.