Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Oekraïens

De Oekraïense keuken en de Russische hebben veel gemeen. Vaak worden ze door elkaar gehaald. Zo is borsjtsj eigenlijk niet Russisch maar Oekraïens. Maar over golubtsy, dryaniki en kholodets wordt dan weer heen en weer getrokken….eigenlijk is het niet helemaal duidelijk waar ze zijn ontstaan. Wel staat vast dat het beroemde Chicken Kiev (котлета по-київськи) wel degelijk naar de hoofdstad van Oekraïne is vernoemd.  Ook over het West-Oekraïense banosh (банош) schijnen geen twijfels te bestaan. Wat ook toegeschreven wordt aan de Oekraïners is salo (сало), van groot belang in de locale cuisine en reden van immense nationale trots: gezouten en gekruid vet spek dat veel weg heeft van het Italiaanse Lardo di Colonnata.

Meer van: Oekraïens

Hoofdgerecht Voorgerecht Pools Oekraïens Russisch
Pelmeni of pirogi
1 - 1 van 1 berichten