Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Oostenrijks

De Oostenrijkse keuken is een fantastische combinatie van de Duitse, Boheemse, Italiaanse en Hongaarse keukens (om er maar een paar te noemen). Lang was het Austro-Hongaarse keizerrijk het centrum van de Europese cultuur – een smeltpot van allerlei nationaliteiten en dus ook eetgewoontes. Door een lang verleden met razend populaire, opulente koffiehuizen in Wenen waar de beau monde de ochtenden wegmijmerde,  zijn de Oostenrijkers erg goed in gebak en zoetigheid: we kennen allemaal de Apfelstrudel, Palatschinken, Kaiserschmarrn en de Sachertorte. Of wat dacht u van Salzburger Nockerln? Maar er zijn ook heel wat zeer bijzondere hartige gerechten, zoals Tafelspitz, Erdapfelsalat, Wiener Schnitzel, en ga zo maar door. Over de herkomst van de Schnitzel werd getwist. De Milanezen vinden dat ie van hen is. Nou, zou zomaar kunnen, maar daar staat dan weer tegenover dat Milaan lange tijd in Oostenrijkse handen was. Een beetje als “zijn Vlaamse schilders nou Nederlands of niet?”. Andersom komt ook voor: wist u bijvoorbeeld dat ook stokbrood en croissants in Oostenrijk zijn ontstaan?

Oostenrijk heeft ook een uitgebreide wijntraditie. Grüner Veltliner, Zweigelt, Blauburgunder zorgen voor heerlijke wijnen.

Meer van: Oostenrijks

Gebak Nagerecht Oostenrijks
Apfelstrudel
1 - 2 van 2 berichten